E2h

Hvordan skal man behandle med tomme seng syndrom

Empty Bed Syndrome (EBS) lyder som et fælles problem, der kan løses ved blot at tvinge dig selv til at sove i en gang for-to seng. Men der er mere i det. Det er primært et følelsesladet emne, en del af de sørgende processen for et fravær af en elsket en som hidrører fra død eller skilsmisse. EBS antænder varierede følelser forbundet med tab, og gør en god nats søvn er meget vanskeligt at opnå. I virkeligheden er det ikke ualmindeligt blandt enker til at have en hård tid sovende. Nogle gange kan de ikke sove overhovedet. Og hvis de gør søvn, en mandlig måtte ligge ved siden af dem først, hvilket giver enkerne den velkendte følelse af komfort og sikkerhed. Hvis du oplever EBS, indse, at det vil tage et stykke tid, før du kan komme over tabet. Men der er måder at håndtere EBS, og her er nogle af dem.

Hvordan skal man behandle med tomme seng syndrom. Anerkend den virkelighed din situation.
Hvordan skal man behandle med tomme seng syndrom. Anerkend den virkelighed din situation.
  1. Anerkend den virkelighed din situation. Den bedste måde at beskæftige sig med EBS er at erkende, at du oplever syndromet. Må ikke flov, hvis du har det. I mange tilfælde er det en normal reaktion på et tab af en elsket. Hvis du accepterer det faktum, at du oplever EBS, kan du bedre håndtere det og gøre en passende fremgangsmåde.
  2. Find støtte fra familie og venner. Må ikke isolere dig selv, isolation har en måde at intensivere dit tab. I stedet, så tal med din familie og venner og diskutere med dem, hvordan du føler i øjeblikket. De vil hjælpe dig med at få ved og måske tilbyde at sove ved siden af dig. Selvom ingen af dem kan erstatte din elskede, kan de i det mindste hjælpe dig gennem natten.
  3. Prøv at dreje dit sind væk fra de minder, du har for din elskede en. Det er tæt på umuligt, især hvis dit tab er stadig frisk. Din tendens til at genopleve minderne, til at sætte den person tilbage i dit liv, omend i dine tanker, og forsøge at omgøre din rutine, når du stadig var sammen. Men konstant kører minderne i dit sind gør lidt for at hjælpe. Hvis du kan, tænke på andre ting. Recitere et digt, for eksempel. Lav en mental to-do liste. Eller synge en sang. Når du sørge, du har tendens til at leve i fortiden, og det er normalt. Men du nødt til at bevæge sig fremad og lade de ting fra fortiden udelukkende i fortiden.
  4. Være glade for i morgen. Sommetider bliver ophidset med hvad morgendagen vil bringe kan hjælpe dig med at komme igennem. Så det hjælper, hvis du har noget at se frem til. Før du trække dig tilbage til din seng, så tænk på alle de positive ting, der kan ske den følgende dag. Det kunne være din søns fodboldkamp, en ny opskrift at prøve, sæsonen finale af dit yndlingsprogram, eller en ny blomsterknop. Listen er uendelig.

EBS kan vare så længe du sørge

EBS kan vare så længe du sørge. Nogle gange vil det være væk i en periode, og vil vende tilbage, når den udløses. Men hvis EBS dvæler længere tid end det burde, så prøv at søge lægelig vejledning. Hvis det ikke behandles korrekt, kan EBS føre til depression.