E2h

Hvordan til at behandle en opsvulmet læbe

Læberne er en af de mest synlige dele af det menneskelige legeme

Læberne er en af de mest synlige dele af det menneskelige legeme. En af de vigtigste funktioner i læberne, er, at de tjener som en åbning til fødeindtagelse. Lip muskler er en del af, hvad der anvendes til at fremstille ansigtsudtryk. Et opsvulmet læbe vil komme i vejen for en attraktiv ansigtsudtryk.

Behandlingen af opsvulmede læber starter med at anerkende dens årsag

Behandlingen af opsvulmede læber starter med at anerkende dens årsag. Der er forskellige årsager, der bringer om opsvulmede læber, det mest almindelige er traumer, allergier og insektbid. Forstå kilden hævelsen vil hjælpe dig med at behandle disse smukke læber effektivt.

Hvordan til at behandle en opsvulmet læbe. Læberne er en af de mest synlige dele af det menneskelige legeme.
Hvordan til at behandle en opsvulmet læbe. Læberne er en af de mest synlige dele af det menneskelige legeme.

Den mest almindelige førstehjælp behandling for hævede læber er at anvende en kold komprimere, især hvis det er forårsaget af en hård fald eller nogen stærk effekt. Umiddelbart anvende koldt omslag på den hævede del. Undgå direkte anvendelse af is. Du er nødt til at pakke isen med en klud, mens anvendelsen af det. Isen kan forårsage dine læber til at holde forårsager yderligere skade, hvis det er frysning. Husk, hvordan det var, da du ville stikke tungen i fryseren, og det satte sig fast? Det kan også ske at din læbe, og du ønsker at forhindre det.

Hvis der ikke isen er til rådighed, vil noget koldt gøre det trick

Hvis der ikke isen er til rådighed, vil noget koldt gøre det trick. Koldt vand på flaske, en frossen frugt, ske eller en gaffel endda en kold mønt vil gøre. Det vigtige er at anvende kuldebehandling umiddelbart efter den faktiske traumer eller skade. Den kolde behandling reducerer hævelse og smerte. Du kan holde den kold komprimere for omkring 10 til 30 minutter.

Allergiske reaktion kan også forårsage læberne til at svulme

Allergisk reaktion kan også forårsage læberne til at svulme. Du kan være allergisk over for bestemte fødevarer eller andre allergener såsom støv, dyrehår eller pollen. Hvis du begynder at føle kløe på dine læber med en prikkende fornemmelse, mest sandsynligt vil det få hævede i et par minutter. Antihistaminer er foreskrevet for denne type medicinsk tilstand. Denne situation kan kalde for en tur på skadestuen eller din læge. Fremkald den sidste mad, du spiste eller miljøet, du var i, vil helt sikkert hjælpe din læge diagnosticere og give dig den rigtige medicin.

En anden årsag til hævede læber kan være insektbid og bistik

Behandlingen af opsvulmede læber starter med at anerkende dens årsag. Hvis der ikke isen er til rådighed, vil noget koldt gøre det trick.
Behandlingen af opsvulmede læber starter med at anerkende dens årsag. Hvis der ikke isen er til rådighed, vil noget koldt gøre det trick.

En anden årsag til hævede læber kan være insektbid og bistik, og disse kan virkelig være smertefuldt. Koldt omslag kan hjælpe med at bringe en øjeblikkelig beroligende lindring for smerte eller en creme gel som Aloe Vera. Cremer indeholdende lokalbedøvelse og hydrocortison vil være meget nyttigt. Hvis hævelsen ikke gør stilne i et par dage, er det bedst at søge lægehjælp. Men hvis du er stukket af flere insekter, og du kan ikke trække vejret ordentligt, er omgående lægehjælp nødvendig.

Måske den mest farlige årsag til hævede læber er forgiftning

Måske den mest farlige årsag til hævede læber er forgiftning. Der er nogle planter, der kan forårsage dette, såsom Nephthytis og Calla Lily. Begge disse planter indeholder skadelige kemikalier, såsom calcium oxalat krystaller, der er meget giftige ved indtagelse. Det kan endda være dødelig, hvis den tages i overdrevent. Et af symptomerne på disse forgiftning, er læbe kløe og hævelse. Sværhedsgraden af denne situation er bedst at overlade til pleje af læger.