E2h

Sådan at følge hjulet stol etikette

Folk i kørestole bør overvejes og behandles ligesom personer

Folk i kørestole bør overvejes og behandles ligesom personer, der ikke er i kørestole. Folk skal lære at respektere mennesker, der bruger en kørestol ved at give dem en fair behandling. Særlig opmærksomhed er ikke nødvendig, fordi det kun vil forværre deres følelsesmæssige stabilitet. Hvordan kommunikerer man med personer i kørestol? Her er nogle teknikker til at vise respekt uden at såre deres ego:

Sådan at følge hjulet stol etikette. Har ikke noget imod hjulet stol eller nogen mobilitet produkter eller dele.
Sådan at følge hjulet stol etikette. Har ikke noget imod hjulet stol eller nogen mobilitet produkter eller dele.
  1. Har ikke noget imod hjulet stol eller nogen mobilitet produkter eller dele. Denne teknik kan være svært, men det er den bedste måde at etablere bølgelængde med den person. Undgå at se på rytteren og hjulet stol med en trist og sympatisk øje. Hvis du ikke er tæt på personen, eller hvis det er din første møde, skal du ikke bede ham om at uddybe sit handicap. Start emner om spil og uddannelse. Hvis han begynder at tale om sit handicap, ikke fokuserer på hændelsen. Fokus på de følelser af den enkelte. Være i stand til at vide, hvordan han mener om det, og hvordan han ønsker folk til at reagere på det. Boost hans moral ved at udfordre ham. På den anden side, skal du ikke give ham en udfordring, der kan såre hans følelser som at spille basketball. Vis aldrig for meget sympati. Peoplein mobilitet scootere hader for meget sympati.
  2. Spørg før du gør noget. Må ikke tilbyde noget, der er ikke nødvendigt. Spørg den enkelte i stolen, hvis han eller hun ønsker eller har brug for hjælp, før de giver den. Gør noget, der ikke er stillet, er lyst til at vise til ansigtet på den person, hans handicap. Lad ham til at gøre, hvad han eller hun ønsker. Giv ham frihed til at gøre noget. Må ikke være en hindring for hans frie bevægelighed. Hvis du praler give hjælp (f.eks leverer ramper, varevogne eller løfte leje), jo større er chancen for, at han vil blive irriteret med dig. Deres motiv til at "hjælpe" kan være en måde for ham at hade din tilstedeværelse.
  3. Altid huske på, at kørestolen er personens krop del og ikke en af hans tilbehør. Så du har ingen ret til at læne sig op ad stolen. Respekter hjulet stol, som du vil have din kroppens organer, der skal respekteres af andre.
  4. Sæt dig ned. Nøglen til god kommunikation er eye-til-øjenkontakt. Du kan niveau dine øjne med den enkelte ved at sidde ned. Chancen for at få en stiv nakke er også reduceret ved at sidde ned. Kort sagt, hvis du ønsker at være komfortable sidde ned.
  5. Hvis nogen står ved siden af den, der er i en elektrisk kørestol, tale med assistent i et par minutter, men lad ikke det ene i transport stol i et handicap van være uden for samtalen. Sørg for, at de begge får dele i samtalen.

Hvis du ønsker at reducere dine akavet øjeblikke i at kommunikere med mennesker i en kørestol, skal du blot følge de teknikker, der er anført ovenfor, og du vil helt sikkert vinde deres venskab.