E2h

Sådan at være vært en person med en fødevareallergi

For en person med allergi, er det sværeste sted at spise andre folks hjem. Som vært kan du gøre det lidt lettere ved at følge disse enkle trin.

 1. Gøre lidt forskning. Søg på internettet og få dig fortrolig med deres allergi. Må ikke bare antage, at du ved, fordi mange fødevarer har skjulte ingredienser.

 1. Gennemgå menu med din gæst. Hvis du lader dem vide på forhånd, hvad du tjener, så de kan hjælpe dig give fødevarer, som de kan spise. Du kan også bede dem om at kigge forbi forud for tid og bringe nogle fødevarer for dig at prøve og indarbejde i menuen.

 1. Giv fødevaredeklarationer og opskrifter. Dette er en stor hjælp for dig gæst. Hvis du har en "hemmelig opskrift" og derefter skrive ingredienserne ned (uden mængder eller instruktioner, hvis du ønsker at holde hemmeligt). Allergikere er følsomme over for enhver mængde af allergenet, så de behøver ikke nødvendigvis at kende den nøjagtige opskrift. Dette er en af de nemmeste måder at sikre sikkerheden, når du er vært for en person med en fødevareallergi.

  Sådan at være vært en person med en fødevareallergi. Gøre lidt forskning.
  Sådan at være vært en person med en fødevareallergi. Gøre lidt forskning.
 1. Lad dem bringe deres egen mad. Hvis du har tema, ligesom mexicansk eller italiensk lade dem vide. Uanset om de bringer nok af deres eget måltid til at dele, dette er en fantastisk måde at sikre din gæst har sikkert mad at spise. Lad dem vide, hvad du foretrækker, at de gør.

 1. Må ikke blive fornærmet eller sur, hvis din gæst kan ikke have noget, du har lavet. Nogle gange, selv med de bedste intentioner og omhyggelig menuvalg, skjulte ingredienser forhindrer dig gæst fra at tage del. Må ikke være ked af!

  Gennemgå menu med din gæst. Giv fødevaredeklarationer og opskrifter.
  Gennemgå menu med din gæst. Giv fødevaredeklarationer og opskrifter.
 1. Husk, at selv meget lidt af et allergen kan gøre din gæst syg. Det er vigtigt at tage allergi alvorligt. Må ikke forsømme at nævne selv den mindste mængde af et allergen.

 1. Vær opmærksom omkring krydskontaminering, når de udarbejder fødevarer. Rene overflader og redskaber ofte. Hold fødevarer med allergenet væk fra andre fødevarer.

 1. Vær opmærksom på krydskontaminering, når man serverer mad. Når dips og opslag anvendes til flere forskellige fødevarer, kan spor af allergener overføres til andre fødevarer. Også, hvis nogen bruger en redskab for forkert skålen eller mere end en parabol, kan allergen overførslen medføre. Det er let at undgå ved at lade gæsterne med allergi til at tjene sig selv (eller tjene dem) først.

Det er vidunderligt at dele et måltid med venner og familie. For folk med en fødevareallergi, er dette især rart, fordi de ofte føler sig isolerede. De normalt har svært ved at bede folk om at imødekomme dem. Det tager dig, elskværdig vært, for at være følsomme over for alle jeres gæst behov.