E2h

Sådan helbrede følelsesmæssigt fra voldtægt

En traumatisk oplevelse såsom voldtægt virkelig brug for en masse tid til nyttiggørelse. Nogle mennesker oplever massive psykologiske forandringer, og støttesystemer skal være i gear til at hjælpe voldtægtsofre fuldt ud til deres helbredelse. Healing kan tage lidt tid, men lige så mange overlevende kan bevidne, er det ikke en helt umulig ting. Her er de trin i helbredelse følelsesmæssigt fra voldtægt:

Sådan helbrede følelsesmæssigt fra voldtægt. Gå gennem de følelsesmæssige stadier af sorg.
Sådan helbrede følelsesmæssigt fra voldtægt. Gå gennem de følelsesmæssige stadier af sorg.
  • Gå gennem de følelsesmæssige stadier af sorg. Nogle voldtægtsofre tendens til at blive fristet til at sætte på en følelsesløs maske af benægtelse at holde dem fra at føle smerten. Det er ikke sundt i det lange løb. Det er stadig bedst at anerkende de følelser af sorg, smerte, forlegenhed, skam, skyld og vrede, der kan komme ud af din oplevelse. Går gennem stadier af følelser er virkelig meget smertefuld, men senere, vil du være i stand til at bevæge sig fremad lettere fordi du er i stand til at håndtere dine problemer ved vender dem og ikke reoler dem.
  • Åben op til nogen, at du kan stole på. En ven, rådgiver, præst eller andre omsorgsfulde personer, som du stoler på og er sikker på vil ikke bryde din tillid er din største allierede. Der er nogle grupper, der specialiserer sig i dette, og du kan drage fordel af, at så godt. Hvis du åbner op til en person, du kan stole på, kan du frigive alle de negative følelser, og dette vil hjælpe dig meget i din helbredelse. Find en god lytter, der kan føle og give dig den hjælp, du har brug for på nuværende tidspunkt.
  • Positivt bekræfter dig selv. Selv hvis du har en masse mennesker, der hjælper dig med at håndtere, er det også vigtigt for dig positivt at bekræfte dig selv fra tid til anden. Dette kan indebære små ting såsom at placere påmindelser på dit soveværelse væg. Du kan også finde en positiv bekræftelse ved at få en ren tavle og starte forfra på et nyt sted eller tage en ferie i et meget sikkert område. Bare fortsætte med at tilskynde dig selv på den bedst mulige måde.
  • Kast dig ud i healing meditationer Healing meditationer hjælper dig visualisere, hvad du ønsker at blive i fremtiden:. Et helet person. Uanset hvad din åndelige orientering, er det bedst, at du fodre din sjæl og deltage i aktiviteter, der involverer healing. Meditation er meget magtfulde og det næppe koster dig noget at gøre det. Du kan gøre det selv i dit hjem eller på ethvert højtidelig sted til refleksion og bøn.
  • Søge professionel hjælp. Det er meget vigtigt, at du er i stand til at søge professionel hjælp på dette tidspunkt i dit liv. Må ikke bære det hele alene. Du har brug for al den hjælp du kan få. En ekstraordinær begivenhed såsom voldtægt ikke går ubemærket hen psykisk. Tage medicin, hvis du er nødt til, i samråd med en psykiater.

Det er meget vigtigt at fortsætte med at være elastisk og konsekvent i de skridt, du har taget for at helbrede dig selv følelsesmæssigt fra en smertefuld oplevelse såsom voldtægt. Også altid huske på, at det, der skete ikke er din skyld og du ikke "fortjener" det. Ingen fortjener denne form for erfaring. Hold øje med, hvad der ikke dræber dig gør dig stærkere. Og selv om det virker håbløst smertefuldt på en bestemt fase i dit liv, hav håb i det faktum, at tiden kan helbrede alle sår og virkelig hjælpe drive dig til at begynde på en frisk.