E2h

Hvordan man behandler en forslået søm

Kløerne er vigtige for en finger at fungere

Kløerne er vigtige for en finger at fungere. Det beskytter fingerspidsen og giver støtte til fingeren. Subungual hæmatom eller et blåt mærke under neglen er en almindelig skade. Nogle blod normalt blodpropper under neglen dermed forårsager nogle misfarvning.

Her er en enkel måde at behandle en forslået søm.

Hvordan man behandler en forslået søm. Fjern alt, der kan hindre blodet i at flyde.
Hvordan man behandler en forslået søm. Fjern alt, der kan hindre blodet i at flyde.
  • Fjern alt, der kan hindre blodet i at flyde. Hvis den knuste søm er fundet i fingrene, fjerne alle de smykker såsom ringe og armbånd. Smykker inhiberer blodstrømning. Tag dit ur så godt. Hvis bruise findes på tæerne, tage strømper og sko. Undgå at bære strømper og sko indtil neglen er helt helet. Bær hjemmesko, hvis du skal. Sørg dog, at det er løst, og dækker ikke eller hindre blodet i at flyde til tæerne.
  • Anvende varm og koldt omslag på dig sårede søm. Hvis blå mærker er frisk, anvende is over den skade i tyve til tredive minutter hver to til fire timer. Gør dette i fireogtyve timer. Icing vil bidrage til at mindske blå mærker. Dette vil også mindske hævelsen. Du kan lægge is i et håndklæde og pak det omkring knuste negle. Et andet alternativ til is omvikle en pose frosne grøntsager over skaden. Sørg for at fjerne det efter et par minutter til at undgå at få forfrysninger. Anvend varm komprimere, hvis blå mærker ikke forsvinder efter to dage. Du kan også skifte anvende varm og kold komprimere.
  • Fjerne blod eller andre fluider under neglen. Væsker undertiden danne under den knuste kløer. Sørg for at fjerne det for at undgå bakterier fra formning. Du kan fjerne blod eller væsker ved hjælp af væv. Du kan også fjerne dem med en steril kanyle. Meget forsigtigt fjerne blod eller væsker fra under neglen. Du kan gøre dette eller bede en anden om at gøre det for dig. Tømning af blod eller fluidum vil undertiden lindre smerte og hævelse samme.
  • Sørg for, at søm er altid steril. Rens den ved opblødning det i en balje med Epsom salt. Ikke alene Epsom salt sterilisere neglen, men det hjælper også lindre hævelse. Soak stødt søm i bassinet med varmt vand og Epsom salt i mindst 10 minutter for to til tre dage. Du kan også sterilisere neglen med sprit.
  • Hold søm på plads med gazebind. Wrap en steril gazebind omkring neglen og finger eller tå at holde sømmet på plads. Til sidst søm vil falde ud og erstattes med et nyt. Forsøg ikke at fjerne neglen selv. Det vil bløde, hvis du gør. Lad det naturligt falde af.
  • Hold det forhøjet. Hold din hånd eller fod forhøjet. Sørg for, at det er over niveauet for dit hjerte. Du kan lade det hvile på toppen af puder til at undgå at belaste dig selv.

Hvis blå mærker ikke forsvinder efter en uge eller to, har din blå mærker kontrolleres af en professionel læge.