E2h

Hvordan man behandler en kold

At have en forkølelse er ikke sjovt for nogen

At have en forkølelse er ikke sjovt for nogen. Vi kender alle følelsen af at vågne op med en kradse i halsen og tilbringe resten af dagen nysen og hoste. Mens der er stadig ingen kur mod almindelig forkølelse, er der flere måder at lindre de kolde symptomer og eventuelt forkorte varigheden af kulden.

Hvordan man behandler en kold. Drik masser af væske.
Hvordan man behandler en kold. Drik masser af væske.
  1. Få masser af hvile. At få nok søvn og hvile din krop vil give din krop til at bekæmpe sygdommen mere effektivt. At få nok hvile kan faktisk forkorte længden af din forkølelse, samt at du føler dig bedre, mens det varer.
  2. Spis godt. Spise godt vil tillade din krop til at helbrede hurtigere fra en forkølelse. Prøv at undgå forarbejdede fødevarer, fed mad, og raffineret sukker.
  3. Drik masser af væske. Warm væsker, såsom supper og urtete er beroligende, men vand og juice arbejde også. Når du har en kold, væsker er meget vigtige.
  4. Forkæl din løbende eller tilstoppet næse. Du kan bruge saltvand dråber eller næse spray, eller tilbringe tid i et dampende rum. Decongestants kan også hjælpe, selv om børn bør aldrig tage decongestants.
  5. Forkæl din feber og smerter. Ibuprofen eller acetaminophen kan anvendes til at reducere feber eller behandle muskelsmerter.
  6. Forkæl din hoste. Voksne og børn ældre end seks kan tage hostebolsjer eller hostesaft. Drikke nok væske kan også reducere hoste.
  7. Forkæl din halsbetændelse. Gurgle med saltvand kan mindske smerten ved en halsbetændelse. Desuden kan voksne og børn ældre end seks bruge hals sugetabletter eller hals spray.
  8. Bliv hjemme fra arbejde eller skole. Hvis det er muligt, skal du ikke gå i skole eller arbejde, når du har en kold, at undgå at smitte andre. Hvis det ikke er muligt, vaske dine hænder ofte og nys i ærmet eller et væv for at undgå spredning af bakterier.
  9. Vær tålmodig. Det kan tage omkring ti dage for en kold at køre sit løb. Prøv at gøre dig komfortabel og tage sig af dig selv til at forkorte varigheden af kulde.
  10. Brug ikke antibiotika. Antibiotika virker ikke på forkølelse eller influenza, der er forårsaget af virus.

Mens videnskaben en dag kan finde en kur mod almindelig forkølelse, for nu er der mange måder at mindske symptomerne. Get Well Soon!