E2h

Hvordan man bruger leg til at fremme sprog hos børn med autisme

En adfærd karakteristisk ofte er forbundet med autisme hos børn er barnets evne til at efterligne ord og sætninger og barnets manglende evne til at bruge dem til funktionel kommunikation. Men undersøgelser har vist, at den sproglige udvikling hos autistiske børn kan få hjælp og fremmes gennem leg. I denne artikel vil du lære nogle forslag og idéer til bruge legen til at fremme sproglig udvikling hos autistiske børn.

Hvordan man bruger leg til at fremme sprog hos børn med autisme. Overhold barnets interesser, når det kommer til legetøj.
Hvordan man bruger leg til at fremme sprog hos børn med autisme. Overhold barnets interesser, når det kommer til legetøj.
  • Overhold barnets interesser, når det kommer til legetøj. Barnets interesse i et bestemt stykke legetøj eller i et bestemt sæt af legetøj er dit udgangspunkt for at fremme den sproglige udvikling. Du bliver nødt til at udvide dine øjne en smule, så du præcist kan observere. Normalt vil din indikator for interesse være hyppigheden af barnets brug af legetøjet.
  • Studere, hvordan barnet leger med legetøj. Dette er en fortsættelse af det første forslag. Du vil gerne tage til efterretning af barnets særlige interesse i legetøj, samt i barnets stærk interesse i en specifik anvendelse af det legetøj, mens du spiller. For eksempel, kan lide et autistisk barn mad legetøj. Du kan spille med barnet ved hjælp af fødevarer legetøj. Prøv at placere maden i beholdere, eller køb og salg af mad, eller tilberedning af mad. Som du spiller, vil du i sidste ende opdage en besynderlig anvendelse af det legetøj, en bestemt anvendelse, at barnet finder meget interessant og engagerende. For eksempel, hvis barnet viser så megen morskab og nydelse, når du foregiver at tilberede maden, kan du være i stand til at bruge den særlige aktivitet at lære barnet funktionelle ordforråd.
  • Tilskynd barnet til at efterligne dine ord, mens du spiller. For eksempel, du kan sige, "Eat æble", mens foregiver at spise et stykke legetøj æble. Eller du kan sige, "Cook-æg", mens foregiver at stege æg på plasten pan. Gør dette hver gang du spiller med legetøjet. Målet er at gøre det muligt for barnet at knytte ord med de elementer og de retsakter.
  • Gradvist mindske dit ord / sætning prompter. Efter ugers guidede efterligne, kan du kontrollere, om foreningen er komplet. Når barnet leger med legetøj med dig, se på legetøjet og vente på, at barnet til at producere de ord, du lærte ham eller hende i de foregående uger. Hvis barnet har svært, give fingerpeg, såsom at sige den første stavelse i ord eller sætning. Barnet skal kunne afslutte hele sætningen. Fortsæt derefter til din make-tro madlavning eller spiser. Fordi barnet har stor interesse i denne specifikke play aktivitet, vil han eller hun have bedre sandsynlighed for at danne associationer mellem sætninger og de retsakter.
  • Udvide ordforråd. Når barnet lykkes med at opbygge foreningerne, tilføje nye ord eller sætninger, som følge af en lignende teknik som beskrevet. Du kan også bruge denne fase som en mulighed for at lære informations spørgsmål som "Hvad er det?"

Play er faktisk mere end bare en nydelse for børn. Især for autistiske børn, kan den bruges som et pædagogisk miljø for at fremme udviklingen af deres funktionelle ordforråd.