E2h

Hvordan man kan håndtere at blive blind

Mennesker født uden synet finde blindhed en normal del af deres liv

Mennesker født uden synet finde blindhed en normal del af deres liv. Hvis du lige har mistet dit syn på en sygdom, ulykke eller anden grund, vil dette være en drastisk ændring, som kræver en masse tilpasning til. Synet er normalt den forstand, at du er afhængig af mest. Det er også blandt forsømt mest. Hvor mange mennesker kender du, der tager deres syn for givet?

Problemet med blindhed indebærer erkendelse af det faktum

Problemet med blindhed indebærer erkendelse af det faktum, at acceptere det og fokusere på andre midler til at "se". Dette vil indebære en masse af samarbejde fra den blinde person, ens familie og miljøet.

Forbedre dine andre sanser. Synshandicappede har normalt deres andre sanser forstærkes for at kompensere for deres manglende visuelle evner. Nogle gange, deres andre sanser give dem mulighed for at "se" på måder, at se folk ikke kan. For eksempel kan du fokusere din hørelse, således at du kan identificere, hvor folk er baseret på lyden af deres fodtrin eller deres stemme. Du bør være i stand til at identificere folk ved at røre deres ansigt. Du bør være i stand til at kende vejret ved at føle luften. Du bør være i stand til at fylde et glas uden at spilde ved berøring. Du bør være i stand til at lære, hvordan man identificerer mønter efter størrelse og vægt og papir regninger via en eller anden form for foldning teknik.

Hvordan man kan håndtere at blive blind. Forbedre dine andre sanser.
Hvordan man kan håndtere at blive blind. Forbedre dine andre sanser.

Dette vil naturligvis tage nogle få bruges til, men efter tid vil du være i stand til at kompensere for dit tab af synet.

Få en førerhund. Mens du kan forbedre dine andre sanser til at hjælpe dig flytte rundt, vil du opdage, at det at have en guide vil være nyttig. Få dig en førerhund, og få ham trænet i at hjælpe dig omkring dit hjem og gå udendørs (til din arbejdsplads, for eksempel). Du bliver nødt til at lære at kommunikere med ham, sådan at han ved, hvor at tage dig.

Lær alternative læsning

Lær alternative læsning. Bliver synshandicappede betyder ikke, du kan ikke længere læse bøger eller bruge computeren. Du har forskellige alternativer. Lær blindskrift. Bøger også komme offentliggøres i blindskrift. Du kan også købe en Braille vedhæftet fil til din computer. Eller du kan aktivere handicapvenlige muligheder på dit software. Både Windows og Mac OSX har indbygget handicapvenlige faciliteter, som kan anvendes af personer med forskellige former for synshandicap.

Mennesker født uden synet finde blindhed en normal del af deres liv. Må ikke føler sig handicappet.
Mennesker født uden synet finde blindhed en normal del af deres liv. Må ikke føler sig handicappet.

Må ikke føler sig handicappet. En vigtig måde at håndtere synshandicap er at have en positiv holdning. Lad ikke dit handicap begrænser dine muligheder. Selvfølgelig, vil du have begrænsninger i form af arbejde. Men du kan altid arbejde omkring disse, og du kan fokusere på de ting, du kan gøre, i stedet for de ting, du ikke kan.

Spørg om hjælp

Spørg om hjælp, når det er nødvendigt. Må ikke være genert til at bede om hjælp, når det er nødvendigt, selv om. Det vil ikke betyde, at du er deaktiveret, hvis du beder om hjælp navigere en ukendt del af byen. Lær at være uafhængig, men ikke afskåret andre mennesker fra dit liv.

At være synshandicappede er ikke enden af verden. Det kan være et alvorligt handicap, men det betyder ikke, at du ikke længere vil komme til at nyde livet og være produktive.