E2h

Hvordan man passer en person efter at have en grand mal anfald

En grand mal anfald opstår

En grand mal anfald opstår, når der er et unormalt niveau af elektrisk aktivitet i hjernen. Det forårsager en person til at miste bevidstheden og senere har kramper. Alle dele af kroppen påvirkes. Anfald er normalt forbundet med epilepsi, men i nogle tilfælde kan det forekomme som et resultat af ekstremt lave blodsukkerniveauer, hvis en patient har nyresvigt eller lidt type hovedtrauma.

Her er, hvordan man passer en person efter at have en grand mal anfald.

Hvordan man passer en person efter at have en grand mal anfald. Ring for hjælp med det samme.
Hvordan man passer en person efter at have en grand mal anfald. Ring for hjælp med det samme.
  • Ring for hjælp med det samme. Selv om de fleste beslaglæggelser mønstre er forudsigelig, er der ingen mulighed for at vide, hvor længe en specifik beslaglæggelse vil vare. Hvis en episode varer mere end fem minutter, at patienten har risiko for hjerneskade. Successive anfald placerer patient med risiko for permanent hjerneskade eller død. Ring 911 med det samme for at få lægehjælp med det samme. Hvis du ikke ønsker at ringe 911, så ring til patientens læge for at få yderligere instruktioner.
  • Forsøg ikke at holde patienten tilbage. Du kan skade dig selv i processen. Anbring ikke din hånd eller andre genstande i personens mund. Nogle patienter bide deres tunge ved et anfald, men det kan være mere skadelig at sætte ting i personens mund.
  • Må ikke tale med patienten. Før et anfald, mister patienten bevidstheden, så der er ingen mening i at gøre ham svare dig. Beslaglæggelsen er en ukontrollabel bevægelse, så du ikke kan instruere patienten at falde til ro eller at stoppe.
  • Rul person til hans side. Dette sker for at sikre, at luftpassager forbliver åbne under et anfald. Hvis det er muligt, skal du placere en lille pude eller håndklæde under personens hoved at forhindre yderligere skader i hovedet.
  • Vær opmærksom på tiden. Du skal holde øje med, hvor længe beslaglæggelse varer. Hvis der er mere end én beslaglæggelse, notere tiden mellem beslaglæggelse og hvor lang tid hver episode varer. Kramper normalt sidste omkring ti til femten minutter, selv om det kan synes som en evighed til den person, omsorgen for patienten.
  • Ophold med patienten. Når patienten kommer rundt, vil han sandsynligvis være desorienteret. Nu er det tid til at tale roligt og lade den person, hvad der skete. Patienten vil være meget træt og har brug for hjælp til at flytte ham til et mere behageligt sted, såsom hans seng.
  • Ryd op efter. Nogle anfald patienter tisse i bukserne under et angreb. Hvis dette sker, hjælpe den person vaske op eller tage et bad og skifte til rent tøj. Må ikke påpege det at undgå at gøre personen flov yderligere. Lad ikke patienten alene, især hvis han vil tage et bad, så han vil have hjælp, især hvis han oplever en anden beslaglæggelse.

Hvis du bor sammen med en person

Hvis du bor sammen med en person, der jævnligt har anfald, så sørg for alle i husstanden kender protokollen, hvad de skal gøre. Lad alle vide anvisninger lægen, så det kan følges, såsom at sikre patienterne tager medicin på regelmæssig basis. Ser nogen har en grand mal anfald kan være skræmmende, men holde din åndsnærværelse og være der til at hjælpe patienten bagefter.