E2h

Hvordan skal man behandle med spider bites

Et antal mennesker er bange ved tanken om spider bites

Et antal mennesker er bange ved tanken om spider bites. I virkeligheden, dog vil edderkopper normalt undgå kontakt med mennesker på grund af den blotte størrelse af mennesker sammenlignet med edderkopper. Det meste af tiden, spider bites er resultatet af edderkopper der er truet af mennesker, såsom ved et uheld at berøre en spider. Ellers vil edderkopper normalt holde sig til deres egen kost - små insekter, der er mere håndterbar. I tilfælde af at du får en edderkop bid, og spider bites kan være meget smertefuldt og til tider farlig, her er måder at håndtere det.

  1. Identificer edderkoppen. Når en edderkop bider dig, skal du sørge for at identificere edderkoppen. Selvom dræbe edderkoppen er en normal reaktion, skal du sørge for at du holder kroppen med henblik på identifikation. I de fleste tilfælde er spider bites ikke fatal og vil blot forårsage ømhed og kløe i området, der i sidste ende vil bære ud efter et par timer. Kun den sorte enke og den brune eneboer spider er især skadelige for mennesker. Den sorte enke har giftstoffer, der kan være dødelig, mens den brune eneboer edderkop kan forårsage den del af kroppen, der er blevet bidt at rådne og falde af, hvilket efterlader et stort ar i din krop.
  2. Kend grænserne for spider hugtænder. Husk på, at edderkopper er normalt meget lille, og at de er udformet som rovdyr kun for insekter. Det betyder, at de fleste edderkopper ikke engang vil være i stand til piercing din hud, som er tyk nok til at skade en edderkop har hugtænder eller gøre dem ubrugelige. Hvis ventilatorerne do gennembore huden, som regel vil det kun har nok gift til at forårsage ridser og nogle smerter svarende til insektstik fra bier og hvepse.
  3. Udkonkurrering giften. Når du er blevet bidt, straks forsøge at presse giften fra bid såret. Giften vil normalt medføre kløende følelse og ømhed i musklerne i det berørte område. Ved at klemme gift, vil du reducere virkningerne af edderkop bid.
  4. Behandling af nekrose. Normalt vil en edderkop bid begynde at helbrede efter et par dage. Faktisk bør smerten starter støtteformler i et par timer. Hvis bid ikke heler og hvis området omkring bid begynder at blive mørkere og viser tegn på råd, betyder det, at edderkoppen har forårsaget nekrose. Sædvanligvis vil den brune eneboer spider forårsage nekrose gennem sit bid. I dette tilfælde bør du straks kontakte en læge for at stoppe nekrose, hvis muligt. Nekrose forårsaget af en spider er normalt ikke dødelig, men det kan være ubehageligt og kan være grimme grund af ar.
  5. Rengøring af såret. Vær sikker på at rense såret med antiseptisk så hurtigt som muligt. Sprit vil gøre det trick, men du kan også bruge andre antiseptiske og antibakterielle løsninger. Nogle gange er den kløe forårsaget af spider bites ikke skyldes giften i edderkoppens gift, men de bakterier, der er gået fra edderkoppen til mennesket.

Nogle mennesker er allergiske over for spider bites

Hvordan skal man behandle med spider bites. Identificer edderkoppen.
Hvordan skal man behandle med spider bites. Identificer edderkoppen.

Nogle mennesker er allergiske over for spider bites. I dette tilfælde, en lille edderkop kan være nok til at forårsage massive allergiske reaktioner. Hvis du er allergisk over for edderkopper, konsultere en læge, når du får bidt.