E2h

Hvordan til at behandle gum kræft

Gum kræft er den unormale vækst og formeringen af celler i tandkødet væv. Det meste af tiden, er dette forveksles med andre simple tandkødsproblemer det er derfor, det er ofte overset eller ikke behandles omgående. Tidlig opdagelse er meget vigtig, så det kan blive helbredt og forhindre i at blive værre. Ifølge online-cancer guide , er nogle af symptomerne på tyggegummi kræft tyggegummi smerte, gummi hævelse, gummimassen, gummi ulceration og gummi blødning. Hvis du støder på nogen af disse symptomer, skal du gå til din læge straks, så han kan tjekke dit tandkød.

Her er de trin om, hvordan man behandler tyggegummi kræft.

  • Gå til din tandlæge. Selv hvis du ikke kan se nogen af de nævnte symptomer, er det stadig bedst at du går til din tandlæge for regelmæssige check-up. Dette er en måde at tage sig af din mundhygiejne. Desuden vil din tandlæge være i stand til straks at foretage de nødvendige tests, hvis han ser nogen symptomer på tyggegummi kræft. Hvis du er diagnosticeret med tyggegummi kræft, kan din tandlæge arbejde sammen med en mundtlig onkolog. En onkolog er en læge, der har specialiseret sig i behandling af kræft. En mundtlig onkolog specialiseret specifikt i oral cancer. Den onkolog vil også bestemme den fase af din kræft med nogle tests. Dette vil hjælpe ham med at bestemme, hvilken type behandling, du har brug for at gennemgå. Kirurgi er normalt anbefales til behandling af tyggegummi cancer. Men strålebehandling også gjort, især hvis tyggegummi kræft er lige begyndt.
  • Start strålebehandling. Hvis dit tandkød kræft stadig er lille eller lige er startet, kan dette fjernes ved strålebehandling. Det betyder, at kræftcellerne kan dræbes gennem denne proces derfor stoppe det fra at vokse samt spredning. Hvis dette er tilfældet, er kirurgi ofte ikke længere nødvendig. Det er derfor, det er bedre, hvis det er diagnosticeret tidligere.
  • Få operationen tidsplan. Hvis strålebehandling ikke kan gøres eller din læge anbefalede operation, vil du få en tidsplan, hvornår operationen vil blive gjort. Nogle dele af din tyggegummi samt væv omkring det vil blive fjernet afhængigt af den fase af dit tyggegummi kræft. Sørg for at følge alle instruktionerne til din af lægen som forberedelse til operationen.
  • Få kemoterapi behandlinger. Kemoterapi er et stof, der anvendes til behandling af kræft som behandling for tyggegummi cancer. Dette er givet mundtligt til den person med kræft og hjælper med at dræbe kræftceller. Dette er normalt gives især, om kræftcellerne har spredt sig til andre dele af kroppen. Dette er også normalt gives, når personen gennemgår strålebehandling. Kemoterapi gør strålebehandling mere effektiv ved at stoppe kræftceller i at vokse og sprede sig.

Tage sig af din mundhygiejne er noget

Hvordan til at behandle gum kræft. Gå til din tandlæge.
Hvordan til at behandle gum kræft. Gå til din tandlæge.

Tage sig af din mundhygiejne er noget, du bør ikke tage for givet. Have regelmæssige check-up med din tandlæge og få tandproblemer behandlet så hurtigt som muligt. Desuden er det bedst hvis du kan stoppe med at ryge, samt at drikke alkoholiske drikkevarer, da disse kan også bidrage til at udvikle tyggegummi eller orale problemer, som kan føre til gummi kræft. Men hvis du har problemer med at holde op, forsøge at minimere disse for at forhindre orale problemer.