E2h

Hvordan til at behandle inkontinens

Inkontinens refererer til et tab af blærekontrol

Inkontinens refererer til et tab af blærekontrol, og er et problem for mange ældre borgere. Dette problem kan føre til gener, ydmygelse og følelser af hjælpeløshed med debut af avanceret aldring. Men med ordentlig fremsyn og behandling, kan de berørte klare inkontinens og fortsætte med at leve produktive og skam-fri liv.

Hvordan til at behandle inkontinens. Anticholigernic medicin.
Hvordan til at behandle inkontinens. Anticholigernic medicin.

Her er flere måder at behandle inkontinens:

  • Adfærdsterapi. Blærekontrol kan genetableres ved at ændre din livsstil. Justering af mængden og hyppigheden af hydrering kan gøre en stor forskel, samt formindskelse af indtagelse af visse stoffer som kaffe. Start med at registrere hyppigheden og tidspunkt for hver dags vandladning i flere dage, så udvide intervallet varighed mellem hver toilet pause. Efter indstilling et fast interval på to til fire timer, opretholde denne vane, især om natten, der vil give en komfortabel søvn cyklus.
  • Kegel øvelser. Disse træningsprogrammer mål bækkenbund til at give større styrke og kontrol i flere funktioner, hvoraf den ene er vandladning. Disse øvelser er simpelt og nemt, og kan gennemføres på ethvert tidspunkt og sted, og resultaterne kan dukke op i så lidt som to måneder. Kegel øvelser skal udføres starter i en ung alder, når de bækkenbund er stadig i form. Kontakt en læge for en korrekt udførelse af disse øvelser.
  • Voksen bleer. Disse kan reducere risikoen for forlegenhed ved utidig udslip i offentlige områder.
  • Anticholigernic medicin. Disse typer af lægemidler, såsom oxybutenin og slyfenacin, formindsker forekomsten af spasmer i musklerne, såsom dem omkring blæren. Bivirkninger som søvnighed og mundtørhed kan forekomme, så det er bedst at konsultere din læge, før du tager dem.
  • Akupunktur. Denne form for traditionel kinesisk medicin har vist sig at være nyttige i at genvinde blærekontrol. En erfaren akupunktør vil være i stand til at lokalisere den nøjagtige pletter på kroppen, der påvirker blæren og indsætte stifter ind i det at foretage en positiv reaktion. En serie af sessioner kan resultere i en forbedret blærekapacitet og falde ubehag.
  • Botox indsprøjtninger. Denne populære form for kosmetisk procedure, hvor en potent toksin anvendes i små doser for at lamme musklerne og reducere rynker, bliver nu brugt til at hæmme blære muskler. Overaktiv blære vil normalt gribe uden varsel og forårsage en utidig udvisning af urin. Ved at lamme den med botulinustoxin vil blæremusklen bliver mindre følsomme og give emnet en vis kontrol over sin vandladning. Virkningerne af botox vil falde efter seks måneder, hvorefter en anden runde af injektioner er nødvendig. Da denne procedure er stadig nyt, skal en specialist konsulteres for korrekt dosering og efter behandling rutine.
  • Surgery. Urethrae implantater og kunstige sphincters er blot nogle af de procedurer til rådighed for behandling af svær inkontinens. Overvej denne strategi, når alle andre muligheder er ineffektive.

Inkontinens kan også ramme kvinder efter fødslen, når deres bækkenbund er svækket betydeligt. Blærekontrol kan returnere hurtigere med de rigtige bækken oversvømmelse øvelser.