E2h

Hvordan til at behandle insulinchok

Nogen med insulinchok kan blive ramt af flere grunde - for meget insulin, lavt blodsukker, eller generelt dårlige spisevaner. Uanset grunden, insulinchok, også kendt som hypoglykæmi, er en tilstand hos diabetikere, som kræver omgående opmærksomhed. Denne guide skal hjælpe dig med at genkende symptomerne på insulinchok og tilbyde et par tips om hvordan man skal behandle det.

Trin 1

Hvordan til at behandle insulinchok. Kig efter symptomerne.
Hvordan til at behandle insulinchok. Kig efter symptomerne.

Kig efter symptomerne. Hvis du tror du beskæftiger sig med insulin chok, kigge efter en eller flere af følgende tegn. Patienten kan opleve varierende niveauer af bevidsthed. Han kan være ukoordinerede, rystende eller svimmel. Også, kunne han være irritabel og klager over en meget høj puls. Hvis en diabetiker klager af alvorlig sult og har bleg eller svedig hud, han sandsynligvis gå i insulinchok. Du bliver nødt til at handle hurtigt.

Trin 2

Giv patienten sukker. Den første ting, du skal gøre, når en diabetiker person, der klager af 'ikke føler ret', er at give ham noget sukker. En dåse sodavand eller nogle sukkerholdige godbidder bør næsten øjeblikkeligt opdrage sit blodsukker. (Hvis du bor sammen med en diabetiker, er det en god ide at bære den slags snacks med dig på alle tidspunkter.) Frugtsaft, chokolade barer og endda en skefuld sukker vil alle bidrage til at bringe patienten ud af insulinchok.

Når sukkeret er blevet givet til den diabetiske person, tyder på, at han teste hans blodsukker. Hvis det er ekstremt lav eller høj, vil han nødt til at spise noget mere omfattende, eller også få sig selv til et hospital. Insulinchok kan være en forløber for endnu værre problemer på en diabetiker, og hvis han bare ikke synes ligesom ham selv, bør du få din elskede til en læge med det samme.

Trin 3

Giv patienten sukker. Gendan bevidsthed, hvis det er nødvendigt.
Giv patienten sukker. Gendan bevidsthed, hvis det er nødvendigt.

Gendan bevidsthed, hvis det er nødvendigt. Hvis patienten er gået i alvorlig insulinchok, chancerne er han har mistet bevidstheden. At behandle dette, vil du nødt til at sørge for, at han stadig trækker vejret. Etablere en luftvej, hvis du kan ved at lægge ham ned og deponering hagen opad. Læg øret til munden for at lytte til vejrtrækning. Hvis han er, gnide lidt sukker på hans tandkød. Det vil blive absorberet af hans tandkød og tunge. Forsøg ikke at tvinge noget flydende eller fast ned i halsen, hvis han er bevidstløs, da dette vil få ham til at kvæle. Efter et stykke tid, skal sukkeret genoprette årvågenhed i din elskede. (Hvis han ikke trækker vejret, skal du starte kunstigt åndedræt og hjertemassage med det samme.)

Trin 4

Få lægehjælp. Når du har taget øjeblikkelig handling, og forudsat din elskede med sukker, er det en god idé at kontakte en sundhedsmedarbejder. Afhængig af sværhedsgraden af chok, kan du blot ønsker at tjekke ind med din familie læge eller du måske ønsker at ringe efter en ambulance. Brug din dømmekraft at afgøre, hvad slags efterbehandling er nødvendig for din elskede, efter at han går gennem insulinchok.

Trin 5

Forebyggelse er den bedste behandling. At undgå at skulle behandle insulinchok, er det bedst at forhindre det. Hvis du er diabetiker eller hvis du har en elsket en, der er, er det vigtigt, at du holder et vågent øje med, hvad der bliver spist. Korrekt sukkerindtag forhindrer insulinchok, så du ikke behøver at behandle det i en nødsituation.