E2h

Sådan at vurdere for hovedskader ved førstehjælp

Hovedet er en af de vigtigste og mest følsomme dele af kroppen

Hovedet er en af de vigtigste og mest følsomme dele af kroppen. Når en person kommer til skade, er det meget vigtigt at kontrollere eventuelle hovedskader under førstehjælp behandling. Gør dette især hvis der er noget udstyr til at foretage kontrol. Der er mursten og mørtel metoder, du kan gøre for at evaluere hovedskader.

Her er nogle tilfælde, hvor du kan mistanke en skade i hovedet:

Sådan at vurdere for hovedskader ved førstehjælp. Du føler blå mærker.
Sådan at vurdere for hovedskader ved førstehjælp. Du føler blå mærker.
 • Den sårede patient har en hovedpine, har sløret syn eller svært ved at se ting, har en følelse af ubalance, og oplever kvalme.
 • Der er indlysende fysisk blå mærker i ansigtet og kraniet, blødning, rifter, kranium depression, øjenskader, og væsker som blod, der kommer fra ørerne eller næse.
 • Du føler blå mærker, blødning, rifter, og fordybninger på hovedet. Det meste af tiden, er det mest ødelæggende skade i hovedet ikke vise tydelige tegn. Skaderne kan være inde i kraniet eller hjernen. Men med en ordentlig og omhyggelig touch, vil du føle, hvis der er uoverensstemmelse på kraniet.
 • Personens respirationsfrekvens eller puls er uregelmæssig. Langsom, hurtig, afgrænser, puls og respiratoriske puls er tegn på kvæstelser i hovedet.
 • Eleverne langsomt reagere eller ikke er lige i størrelse, når du skinne en forlygte eller lommelygte ind i personens øjne. Disse kan også signal iltmangel til hjernen. Hvis eleverne er ulige, kan større elev har skader på sin side. For eksempel, hvis højre pupil er større derefter skaden skal være i den højre side af hovedet.
 • Angst, chok, delvis lammelse, svimmelhed, følelsesløshed, opkastning, forvirring og hukommelsestab er alle symptomer på hjerneskade. Selv hvis der ikke er tydelige tegn på kranielæsioner, stadig, vil disse symptomer give dig et fingerpeg, at patienten sandsynligvis lider hjerneskade.
 • Blødning i kraniet bør mistænkes, hvis patienten oplever opkastning, kvalme, tab af bevidsthed, hovedpine, sløvhed, og ulige pupilstørrelse.

Før du kontrollere patienten

Før du kontrollere patienten, så sørg for du bære kirurgisk maske og gummihandsker. Vær opmærksom på dine observationer også i papir, hvis det er muligt. Lægerne vil spørge dig om de første observationer på patienten. Hvert data er meget vigtigt, så du aldrig skal gå glip af nogen information.

Nedenfor er flere påmindelser, du bør tage til efterretning, når mistanke en patient har hovedlæsion:

 1. Patienten kan have været beruset med lægemidler, hvis eleverne er små ligesom peger og er lige store.
 2. Rygskader bør mistænkes, hvis der er en mulighed for skade i hovedet. Skader i både hoved og rygrad signaleres med de samme symptomer.
 3. Tilkald straks en sundhedsperson om der er kvæstelser i hovedet. Better safe than sorry. Fagfolk vil være i stand til at kontrollere patienten bedre og kan gøre ordentlig handlinger.
 4. Hvis du har mistanke hoved skade, bør du holde personen i et roligt og mørkt rum, mens man venter for sundhedspersonale. Den hoved og skuldre bør også lidt hævet ved hjælp af et tæppe eller pude.

Du må ikke brug for nogen af disse tips nu

Hovedet er en af de vigtigste og mest følsomme dele af kroppen. Eleverne langsomt reagere eller ikke er lige i størrelse.
Hovedet er en af de vigtigste og mest følsomme dele af kroppen. Eleverne langsomt reagere eller ikke er lige i størrelse.

Du må ikke brug for nogen af disse tips nu. Men disse tips vil komme i handy en dag. Og den dag, hvad vil du har lært her betyde en forskel mellem nogens liv og død.