E2h

Sådan fjerner du en bi stinger

Fjernelse af en bi stinger er ganske risikabelt

Fjernelse af en bi stinger er ganske risikabelt. Indse, at en bi stinger er modhager. Det kan klamre sig til indersiden af din hud. Hvis du trækker den ud uforsigtigt, kan det let udløse en ulidelig smerte, især når de stinger er gift sæk der er tilbage i din hud. Den berørte del af din hud kommer til at svulme. Det er også kommer til at dreje rødlig og kløende. Hvis din hud reaktion er svær, forventer hævelsen til at fortsætte. Det kan endog vare i mindst en uge. Og hvis du er allergisk over for dens gift, død bliver uundgåelig. Her er nogle foranstaltninger for dig at tage:

Sådan fjerner du en bi stinger. Afgøre, om lægehjælp er påkrævet.
Sådan fjerner du en bi stinger. Afgøre, om lægehjælp er påkrævet.
  • Afgøre, om lægehjælp er påkrævet. Oplever du nogen vejrtrækning problem? Er dit blodtryk falder? Derefter skal du have en anafylaktisk reaktion. Straks søge lægehjælp. Den bi stinger skal fjernes fra huden så hurtigt som muligt. Spild ikke tiden.
  • Vurdere det angrebne hudområde. Kig på det nøje. Find ud af, om bi stinger er indlejret dybt. Check ud af, om det stadig er intakt, eller hvis det allerede har brækket. Fjernelse af bi stinger meget afhænger af dens nuværende tilstand.
  • Skrab bi stinger, hvis den er gået i stykker. Efterse hvis kun en del af det der er tilbage indlejret i huden. Hvis det er tilfældet, kan du overveje at klemme på begge sider af det berørte hudområde. Det burde gøre det muligt for bi stinger til at stige op til overfladen - bare for en smule. Gentag klemme din hud, indtil du nemt kan plukke ud bien stinger. Skrab det ud forsigtigt og langsomt.
  • Stol på nogle værktøjer og teknikker i at tage bi stinger ud. Den mest almindelige metode er ved tweaking det ud ved hjælp af din fingernegl. Planlæg ud dit træk eller manøvre før du prøver det ud. Du ønsker ikke at efterlade en del af bi stinger efter dit forsøg. Hvis din fingernegl ikke løser dit problem, kan du stole på et plastikkort. Sørg for, at det er svært nok til at tvinge ud bien stinger. Skub det efter en horisontal retning. Hvis det plastikkort ikke gøre det trick, din næste udvej er en pincet. Det bør give dig mulighed for nemt at trække bi stinger ud af din hud. Nu, uanset om du bruger din fingernegl, dit plastickort, eller din pincet, sørg for at de alle er rene. Det er bedst hvis du kan sterilisere eller desinficere dit pincet, før du bruger den. Som enhver anden metalgenstand, kan du sterilisere den ved kogning i flere minutter. Ethanol er et godt desinfektionsmiddel. Af den måde, bør pincet være din sidste valg. Hvis du håndterer det uforsigtigt, kan det let presse den resterende giften fra bi stinger. Det kan gøre din smerte mere sindsoprivende.

Efter fjernelse af bi stinger

Efter fjernelse af bi stinger, få en isterning. Brug det i forsigtigt masserer det angrebne hudområde. Den isterning vil følelsesløs området og kan hjælpe til at lindre ømhed og smerter. Man kan også anvende en lotion eller en aloe vera gel enten at mindske den brændende fornemmelse eller at forbedre helingsprocessen.