E2h

Sådan naturligt berolige en urolig mave

Kvalme, gassiness, oppustethed, intermitterende smerter, svien og diarré er nogle symptomer på en dårlig mave. En mavepine kan være forårsaget af mange forskellige ting. Det kan være på grund af halsbrand, IBS eller irritabel tyktarm, overspisning, stress, galdesten, mavesår, laktoseintolerans og mange flere. Smerter forbundet med ondt i maven kan gå fra mild til uudholdelig. Hvis du oplever utålelige smerter, er det absolut på tide at se en læge eller gå direkte til skadestuen.

Nogle mindre mave ømhed ikke nødvendigvis kræver medicin. Der er en række naturlige metoder til at dæmpe en dårlig mave.

  1. Spis ingefær. Ingefær er en populær medicinsk komponent i det østlige medicin. Det er anti-oxidant rige der er god til behandling af fordøjelsesproblemer. Rå skrællede ingefær kan suges på og taget med et par slurke af vand. Men mange mennesker finder rå ingefær svært at tage, som det er. Hvis du ikke kan håndtere den intense smag af ingefær i sin rå form, rist nogle ingefær i varmt vand og lad den stejle for et par minutter. Drik væsken, som du ville enhver anden form for te.
  2. Undgå fødevarer, der yderligere kan forstyrre din mave. Mens du oplever en mavepine, undgå at spise krydret mad, fødevarer med højt syrer, såsom tomater og citrusfrugter, mejeriprodukter og dem med koffein. Spis ikke svært at fordøje fødevarer som nødder. Faktisk, jo mindre spiser i løbet af en mavepine, jo bedre. Lad din mave til at vende tilbage til normal, før du nyder disse typer af fødevarer.
  3. Drik urtete. Kamille har en naturlig beroligende virkning på oprevet maver. Stejl en pose kamillete i varmt vand i 20 minutter. Drik dette efter måltider. Pebermynte, fennikel og gurkemeje te er også mave venlige. Du kan også prøve citronmelisse og marshmallow rod, som nogle siger, kan hjælpe med at helbrede mave problemer.
  4. Bo stress-fri. En urolig mave kan være forårsaget af stress. Når du har ondt i maven, undgå yderligere stress. Gå til en rolig, svagt oplyste rum, hvor du og din mave kan slappe af.
  5. Hydrat. Sørg for at drikke vand til at skylle de giftstoffer, der kan være i din mave. Vand hjælper også regulere mavesyrer. Du skal dog ikke drikke for meget vand på én gang, fordi det kan forårsage oppustethed. Tag aldrig kulsyreholdige drikkevarer eller boblende væsker. Disse har masser af sukker samt koffein, der kan forværre din mavepine.
  6. Spis toast. Hvis du ved, at for meget fordøjelsessyrer få din maveproblemer, spise et stykke toast. Dette vil give din mave syrer noget at fordøje reducere mængden af syre i din mave. Plain saltine kiks fungerer på samme måde.
  7. Tag en banan. Nogle siger, at spise en banan beroliger maven. Bananer er nemme at fordøje, så det er værd at prøve.

Hvis alt andet fejler

Sådan naturligt berolige en urolig mave. Undgå fødevarer, der yderligere kan forstyrre din mave.
Sådan naturligt berolige en urolig mave. Undgå fødevarer, der yderligere kan forstyrre din mave.

Hvis alt andet fejler, og smerterne bliver værre sørg for at konsultere din læge. The mavesmerter kan udgår fra en række forskellige organer i området. Ved at konsultere din læge, kan han isolere smerten og give dig den rette lægehjælp til at lindre din tilstand.

For at undgå at få ondt i maven

For at undgå at få ondt i maven, holde sig væk fra mulige udløsere som visse fødevarer, der forstyrrer din mave og altid tilstræbe en stress frit liv. Når du føler en begyndende mavepine, undgå popping en pille i munden med det samme. Prøv i stedet sikrere og mere naturlig tilgang til at lindre mavesmerter. Naturlige smertestillende er ofte bedre for din krop end medicin og over-the-counter medicin.