E2h

Hvordan at vide, hvis du har brug for en endoskopi

Endoskopi

Endoskopi, der bogstaveligt betyder at se inde, er en medicinsk procedure, der bruger en lille kikkert kendt som endoskopet-til kigge ind indre organer normalt ikke nås med andre billeddiagnostiske enheder. Endoskopi anvendes ofte i de tilfælde, hvor abnormiteter inde i kroppen er for svære at nås med X-Ray eller ultralyd. Det er en procedure, der anvendes tit at detektere grovhed og omfanget af komplikationer i kroppen, og anvendes i en række forskellige tilfælde. Når en læge eller specialist har brug for mere information om en tilstand til stede i din krop, kan han anbefale en endoskopi. Nogle almindelige grunde til at have en endoskopi er:

  1. Mavesår. Sår opstår ofte i foring af maven, så kan almindelige billeddannende systemer ikke opdage det. Sår kan opdages via endoskopi ved at skubbe et rør ned spiserøret hele vejen til din mave. Læger får fuld visning af såret og en dybere indsigt i omfanget af tilstanden.
  2. Fordøjelsessystemet. Tumorer foring i tyktarmen eller abnormiteter i fordøjelseskanalen kan ses ved hjælp af et endoskop.
  3. Luftveje. Næsen er et svære at nå område, hvor normale visning mekanismer kan finde det svært at komme ind. Med et endoskop er tyndt og fleksibelt rør, kan infektioner i næsen og de øvre luftveje område nu påvises.
  4. Urinveje. Urinvejsinfektion er en meget almindelig sygdom, men er ikke ofte diagnosticeret. Læger kan producere et snit på huden nær urinvejene og indsætte endoskopet for at få en fuld visning af urinal passage. Dette er også nyttigt for folk udviser tegn på blærekræft.
  5. Kvindelige reproduktive system. Gynækologer kan også bruge endoskopet at undersøge en kvindes livmoderhalsen, livmoder eller æggeleder i løbet af en check-up. Kvinder, der kan have indgået seksuelt overført sygdom eller livmoderhalskræft kan også brug for en endoskopi.
  6. Normalt lukkede legemshuler. Endoskopi kan også være nødvendigt for mennesker, hvis betingelserne er til stede i kroppen hulrum normalt ikke nås med billeddannende indretninger eller normalt lukket. Dette kan omfatte den abdominale eller bækkenhulen, det indre af en samling, eller organer i brystet.
  7. Under graviditet. Høj-risiko graviditeter kan også være nødvendigt endoskopi, fordi de er sværere at analysere gennem normale midler såsom ultralyd. I nogle tilfælde er endoskopi også til at undersøge tilstanden af fosteret inde i livmoderen hos moderen.
  8. Håndkirurgi. I nogle tilfælde, såsom når en person oplever karpaltunnelsyndrom eller stramme / sammenfiltring af nerverne i håndleddet område, kan en endoskopi være forpligtet til at frigøre nerverne og fjerne syndromet.

Som teknologien forbedrer dag til dag

Hvordan at vide, hvis du har brug for en endoskopi. Fordøjelsessystemet.
Hvordan at vide, hvis du har brug for en endoskopi. Fordøjelsessystemet.

Som teknologien forbedrer dag til dag, bliver mere og mere sofistikeret udstyr, der bruges til at forbedre praksis for medicin. Endoskopi er en nyttig procedure og har gemt en masse af folks liv i de senere år er det blevet brugt på hospitaler. Din læge vil være en til at beslutte, om du har brug for at gennemgå proceduren, og ikke bekymre sig så meget, fordi han vil orientere dig om den måde, det er gjort,. Trin-for-trin Hvem ved? Det kan bare redde dit liv.