E2h

Hvordan vælger fødevarer til et barn med seler

Kom seler tager nogle justeringer

Kom seler tager nogle justeringer. Da disse ortodontiske enheder vil være i dit barns mund i mindst et år, er der nogle ting, du kan gøre for at gøre det lettere for ham. Kom seler betyder ikke, du er nødt til at opgive dine livretter, men du bliver nødt til at ændre nogle ting, du putter i munden, og hvordan du spiser.

Børn har brug for at være opmærksomme på hvad de skal spise, fordi maden kan sætte sig fast i seler og gør det vanskeligt at fjerne eller rengøre. Nogle gange kan det endda medføre nogle af de seler at komme væk.

Her er en guide til hvordan du vælger fødevarer til et barn med seler.

Hvordan vælger fødevarer til et barn med seler. Undgå hårdt, sprødt, klæbrig og gummy mad.
Hvordan vælger fødevarer til et barn med seler. Undgå hårdt, sprødt, klæbrig og gummy mad.
  1. Undgå hårdt, sprødt, klæbrig og gummy mad. Disse fødevarer er ikke seler venlige og er mest vanskelige at fjerne. Mad og snacks som tyggegummi, hårdt brød såsom fransk brød, kiks, taffy er slukket grænser for tiden.
  2. Pick mad, som du kan skære op i små stykker, i stedet for at vælge fødevarer, du har brug for at bide ind. Kylling, pizza, kan frugt som æbler og pærer stadig nydes, så længe det er skåret op i bide stykker på størrelse. Burgers kan være vanskeligt at bide i, så du måske ønsker at holde fast i kylling nuggets.
  3. Bo med blød mad, især i de første par dage seler er installeret, eller lige efter en justering. Ting som pasta, havregryn, bananer, avocado og bløde brød er muffins er lettere at spise.
  4. Suppe er din ven, når du ikke kan tygge. Serveres alle former for suppe, såsom alfabet suppe, fløde af champignon eller kartoffelsuppe til dit barn, især når tænderne er ømme på grund af de seler. Det kræver næppe nogen tygge og kan fylde og gør en stor hovedret.
  5. Prøv at purere grøntsager og bland det i saucer til deres pasta eller endda i deres suppe. Det er en fantastisk måde at snige sig ind grøntsager (og få de næringsstoffer!), Som de ellers ikke ville være i stand til at spise. Broccoli (en glimrende kilde til calcium for stærke tænder), kan blomkål, squash, kartofler og gulerødder dampes derefter pureret i en blender. Det vil ikke sidde fast i deres seler og tilføjer en strømforsyning af næringsstoffer og smag til deres livretter.
  6. Sørg for at dit barn stadig får en afbalanceret kost. Seler er en stor undskyldning for at begrænse slik og tyggegummi, da alt overskydende sukker ikke er godt for dit barns helbred alligevel. Selv ved at tage nogle fødevarer elementer midlertidigt, kan du kompensere ved at fylde op på bløde grøntsager og frugter.
  7. I stedet for kød, så prøv tofu. Tofu er højt proteinindhold og calcium og kan koges næsten enhver måde og blandes med sauce dit barn kan lide.
  8. Som en godbid eller til dessert, så prøv frossen yoghurt og is frugt springer. Kolde ting er meget beroligende i munden. Bare vær opmærksom på mængden af sukker.

Du kan tjekke kogebøger eller online sites for seler venlige opskrifter lavet med børn i tankerne. Kom seler kan endda være en måde at få dit barn til at spise sundere. Med eller uden seler, skal du bare sørge for, at dit barn besøger tandlægen eller orthodontist regelmæssigt og børster sine tænder efter hvert måltid.