E2h

Sådan at blive gravid

Evnen til at blive gravid formodes at være en normal del af den menneskelige kvindelig biologi, men der er nogle kvinder, der har flere problemer end andre. Hvis du er en af disse kvinder, eller bare tænker på at have børn, men usikker på om du kan, skal du følge disse trin for at afgøre, hvordan at blive gravid.

  1. Tal med din partner. Kom gravid er ikke noget, du skal gøre alene. Med nutidens moderne teknologi er det muligt at blive insemineret kunstigt, men mange kvinder stadig foretrækker at prøve for en to forældre familie. Hvis du er et samarbejde med nogen, så graviditet vil påvirke både af jeres liv, så gør afgørelsen sammen.
  2. Stop med at bruge prævention. Hvis du har været sædvanligt at bruge prævention, der omfatter enhver form for hormoner, bør du stoppe brugen. Disse former for prævention omfatter p-piller, skud, implantater, plastre og nogle sæddræbende geler. For nogle kvinder kan det tage seks måneder til et år for kroppen at nulstille og være klar til graviditet. For andre justeringen synes næsten øjeblikkelig. Hvis du forsøger at blive gravid efter lang tids brug af prævention være tålmodig.
  3. Kend din cyklus. De fleste kvinder ægløsning halvvejs gennem deres cyklus eller cirka fjorten dage efter deres periode. Når du forsøger at blive gravid, skal du være opmærksom på din krop og din cyklus. Hvis du ikke har nogen held efter et par måneder, kan du have en lidt anden cyklus. Der er enheder, der vil teste for at se, om du har ægløsning, eller du kan bruge et termometer til at tage din basal temperatur hver dag i en måned, indtil du ser en stigning i temperatur - dette er mest sandsynligt den tid, når du har ægløsning.
  4. Sørg for, at du er sund. Den regelmæssige skade vi gør for at vores krop med kemikalier i vores mad, vand og luft kan gøre det sværere for nogle kvinder at blive gravide. Forøg dine chancer ved at få så sunde som muligt. Spis fra naturen koncentrerer sig om frugt, grøntsager og fuldkorn. Hvis du spiser kød så hold dig til lean og økologiske når det er muligt. Tag en multivitamin og få regelmæssig motion, så din krop kan forberede pleje et barn.
  5. Har regelmæssig samleje under frugtbare periode. Start to eller tre dage før den frugtbare del af din cyklus, har regelmæssig samleje med din partner. Udnyt mulighederne i hver cyklus, men ikke gør din seksuelle aktivitet handler om forplantning. Den frustration for ikke at blive gravid, og en ensidig fokus kan hæmme nærhed i dit forhold, hvis du ikke er omhyggelig med at holde romantik i dit soveværelse.
  6. Tal med din læge. Hvis efter seks måneder du stadig ikke gravid er det tid til at tale med din læge. Der kan ikke være nogen problemer, men du bør få en fuld eksamen og derefter sætte sig ned og snakke om dit helbred.
  7. Hold forsøger. Må ikke blive modløs, hvis det tager lidt tid. Hvis din læge anbefaler alternative muligheder og infertilitet behandlinger, diskutere hvert trin af vejen med din partner, så du bo på den samme side om dine prioriteter og beskytte dit helbred.
Sådan at blive gravid. Stop med at bruge prævention.
Sådan at blive gravid. Stop med at bruge prævention.

For nogle kvinder er det muligt at blive gravid første gang de har ubeskyttet sex. For andre er det ikke så enkelt. Hvis du er en, der tager lidt mere tid, eller hvis du er usikker på din fertilitet, overveje disse trin, når du ønsker at blive gravid.