E2h

Hvordan du kan måle din livmoder under graviditeten

Graviditet bringer fysiske ændringer af en kvinde

Graviditet bringer fysiske ændringer af en kvinde. Disse ændringer sker gradvist. En kvinde bliver opmærksom på hendes voksende livmoder tidligt i graviditeten, og måske ønsker at måle dens størrelse. Her er hvordan du kan måle din livmoder under graviditeten.

  • Få et målebånd. Du ville have et måleværktøj til at kende størrelsen på din livmoder. Målebånd er det bedste værktøj til at bruge, fordi det kan give nøjagtige resultater, fordi det kan tage form af din voksende mave. Linealer er ikke anbefales, da det kan give unøjagtige resultater.
  • Placer dig selv. Lå fladt på ryggen seng eller en flad overflade. Placer dine ben ved at bøje knæene, således at sålerne på dine fødder er fladt på sengen så godt. Benene skal danne et omvendt V.
  • Vide, hvad der skal måles. Størrelsen af livmoderen kan bestemmes ved måling af toppen af skambenet til toppen af livmoderen. Dit skambenet er stedet nede ved kønsbehåring området. Skub ned langs kønsbehåring indtil du føler en knoklet fremtrædende. At knogle er din skambenet. Toppen af din livmoder er den del, hvor du kan føle noget runde, hård og glat. Hvis det er, afhænger af alder af graviditeten. Brug den side af din hånd med håndfladen opad, når følelsen for toppen af livmoderen. Skub ned langs midterlinien af din mave og lokalisere, hvor den øverste del af livmoderen er. Må ikke være skuffet, når du ikke kan finde det samme. Det kan være fordi du ikke lægger nok pres i hånden.
  • Gør klar til at måle. Når du ved, hvor de landemærker (skambenet og toppen af livmoderen) er, kan du nu måle størrelsen på din livmoder med målebånd. Læg spidsen af målebånd eller '0 'del lige over din skambenet og måle op til toppen af din livmoder. Placer den langs midten af din mave for at få nøjagtige resultater. Brug centimeter ved måling. Afmærk, hvor målebåndet rører toppen af din livmoder, og det er dit resultat. Du har nu målt din livmoder under graviditeten.
  • Tip: Overvej en alder af graviditeten. En vigtig faktor at huske hensyn til væksten af livmoderen er dens konstante, jævn og forudsigelig stigning i størrelse. For eksempel, ved din 20.-22 uge skal det nå op på navlen eller navlen. Inden da er toppen af livmoderen under navlen, og derefter er det ovenover. Du kan spørge din læge, hvor i din mave du ville forvente at føle din livmoder afhængig måned af graviditeten, du er i, eller du kan forskning online som maj kilder ville fortælle dig hvor det er.

Hvordan du kan måle din livmoder under graviditeten. Vide, hvad der skal måles.
Hvordan du kan måle din livmoder under graviditeten. Vide, hvad der skal måles.

Kendskab til størrelsen på din livmoder er under graviditeten kan hjælpe dig kender din baby mere. Størrelsen på din livmoder kan fortælle dig, hvis dit barn vokser tilsvarende eller ej. Stor afvigelse fra den anbefalede størrelse kan betyde en komplikation i din graviditet, så du måske ønsker at konsultere din læge, hvis dette sker. Kendskab til størrelsen af livmoderen kan være af stor hjælp til at afgøre status for din baby.