E2h

Hvordan forebygger knogleskørhed

Osteoporose er en tilstand karakteriseret ved stærkt svækket skrøbelige knogler. Knogler ramt af osteoporose er mere tilbøjelige til brud på grund af deres svækkede tilstand. Venstre ubehandlet, kan knogleskørhed udvikle sig til stærkt svækkende knoglebrud. De områder, der oftest rammes af knogleskørhed, er håndled, hofter og ryg.

80% af dem

Hvordan forebygger knogleskørhed. Selektive østrogenreceptormodulatorer (SERM).
Hvordan forebygger knogleskørhed. Selektive østrogenreceptormodulatorer (SERM).

80% af dem, der lider af osteoporose er kvinder. Kaukasiske og asiatiske kvinder er mere tilbøjelige til at udvikle sygdommen end nogen andre etniske grupper. Det er vigtigt at bemærke, at køn eller etnicitet alene ikke bestemme ens risikofaktor for osteoporose. Flere faktorer øger risikoen for osteoporose udvikling. Disse faktorer omfatter:

 • Høj alder
 • Lav knoglemasse
 • Slægtshistorie
 • Lav calcium indtag
 • Tynd ramme

Starten af osteoporose er gradvis

Starten af osteoporose er gradvis. Både mænd og kvinder begynder at miste knogletæthed omkring en alder af 35. Osteoporose er undertiden omtalt som "tavse sygdom", fordi smerterne ikke mærkes før en aktuel knoglefraktur forekommer.

Mere end 55% af alle europæere over 50 år har lav knogletæthed

Mere end 55% af alle europæere over 50 år har lav knogletæthed. Denne faktor kombineret med det stigende antal seniorer i Europa har ført til øget osteoporose bevidsthed. Maj bliver fejret som National Osteoporosis Awareness and Prevention Month.

Da osteoporose er kendt som "den tavse sygdom"

Da osteoporose er kendt som "den tavse sygdom", bliver det endnu mere vigtigt at deltage aktivt i aktiviteter, der kan sænke din risiko for at udvikle tilstanden. Der er mange måder at sænke risikoen for osteoporose udvikling, herunder medicin og livsstilsændringer. Du bør altid diskutere eventuelle behandlingsskemaer ændringer med din læge. Din læge vil være i stand til at vurdere dine individuelle behov og anbefale en plan, der er rigtigt for dig.

Der er flere medikamenter

Der er flere medikamenter, at din læge kan anbefale eller foreskrive at reducere risikoen for knogleskørhed udvikling. Nogle medikamenter handle for at øge knoglestyrken og stoppe knogletab, mens andre øger knogledannelse. Din sygehistorie, herunder eventuelle tidligere knoglebrud, vil blive taget i betragtning, inden man afgiver anbefalinger. Du bør altid tage medicin som anvist af din læge for at sikre deres effektivitet og forebygge relaterede komplikationer.

Starten af osteoporose er gradvis. Plan for regelmæssige lægeundersøgelser.
Starten af osteoporose er gradvis. Plan for regelmæssige lægeundersøgelser.
 1. Biophosphates kan ordineres til at mindske risikoen for hoften, rygsøjlen, og håndled frakturer hos postmenopausale kvinder. Almindeligt ordineret biophosphates omfatter Fosamax og Optinate.
 2. Selektive østrogenreceptormodulatorer (SERM) kan ordineres til at reducere risikoen for frakturer hos postmenopausale kvinder. Evista er et almindeligt ordineret SERM.
 3. Kosttilskud, herunder D-vitamin og calcium kan ordineres til at hjælpe med at opbygge og vedligeholde knogletæthed. Din læge vil være i stand til at anbefale den nødvendige dosis og hyppigheden af disse stoffer.

Yderligere medicinering terapier er også tilgængelige, selv om de ikke er almindeligt anvendt på dette tidspunkt.

Livsstilsændringer kan være indiceret ved osteoporose forebyggelse

Livsstilsændringer kan være indiceret ved osteoporose forebyggelse. Ændring af dine daglige vaner kan være vanskeligt. Det er vigtigt at have et support system på plads.

 1. Plan for regelmæssige lægeundersøgelser. Du skal modtage regelmæssige screeninger for at bestemme mål og regimen effektivitet. Du skal være ærlig med din læge om eventuelle smerter eller skader, du kan opleve. Dette vil sikre, at den bedste behandlingsplan indgives.
 2. At træne regelmæssigt. Niveauet for motion du skal deltage i, vil blive bestemt af en individuel vurdering. Vægtbærende øvelser, herunder jogging, dans og walking er gode måder at øge knogle sundhed. Du ønsker måske at overveje at deltage en øvelse klasse. Dette kan øge din vilje til at deltage og vil give dig en chance for at blive overvåget af instruktør.
 3. Stop rygning. Rygning cigaretter fører til nedsat knoglemasse og østrogenniveau. Rygning forøger også indtræden af osteoporose hos kvinder.
 4. Spis en sund kost. Selvom du kan tage kosttilskud for at hjælpe med din osteoporose forebyggelsesindsatsen, er det stadig vigtigt at spise fødevarer rige på calcium og vitamin D. Nogle diætister anbefaler at tilføje mælkepulver til fødevarer for at øge indtagelsen. Du bør diskutere din kost med din læge eller diætist til at afgøre, hvilke alternativer er rigtige for dig.

Osteoporose påvirker mere end 10 millioner europæere

Osteoporose påvirker mere end 10 millioner europæere. Det er vigtigt at være opmærksom på truslen, og tage skridt til at reducere din risiko for knogleskørhed. Du bør drøfte eventuelle symptomer eller problemer med din læge.