E2h

Hvordan kan man øge hukommelsen

Den menneskelige hjerne er en bemærkelsesværdig orgel i, at det er i stand til at tage i enorme mængder af information og stimuli, forarbejde og opbevare og bringer det op i forgrunden, når og hvis en nødvendighed er oprettet til disse oplysninger. Med alderen begynder hjerneceller til atrofi og dø, hvilket er hvorfor vi lider hukommelsestab som vi bliver ældre og mere akutte former, fra sygdomme som demens, Alzheimers, osv. lider at holde din hjerne og hukommelse aktiv, er det vigtigt at udøve hjernen, lige som du ville for enhver anden del af din krop til at holde sig i form. Tænk på hjernen som en muskel, der skal strækkes og udnyttes ofte, jo mere regelmæssigt du udøver det, jo mere fleksibel og aktiv det vil være. Øge din hukommelse magt er ikke blot udstrakt udenadslære eller konstant gentagelse. Selv om det hjælper, er gentagelse eller rote-learning bedst bruges sammen med andre memory-fremmende teknikker. Nogle sådanne teknikker er beskrevet i nedenstående trin, som vil hjælpe dig med at øge din hukommelse magt.

Trin 1

Hvordan kan man øge hukommelsen. Renter og hensigt.
Hvordan kan man øge hukommelsen. Renter og hensigt.

Renter og hensigt. For hjernen til at fastholde mere hukommelse, er det vigtigt, at du er interesseret i dette materiale og har også den hensigt at studere eller vide mere om sådanne oplysninger. Renter og hensigtserklæringer tilsammen vil koge ned til en bedre koncentration. Ofte vores foretrukne emner er dem, hvor vi har mest viden og ekspertise, så en god måde at øge hukommelsen er at erkende, hvad der interesserer dig, hvorfor og hvor meget.

Trin 2

Grundlæggende og selektiv indlæring. Til at begynde med, skal der være en grundlæggende forståelse af et bestemt emne. Tænk på det som en introduktion til en favorit eller interessant bog. Når du har en forståelse af den primære indhold, bliver det lettere at opbygge en ramme, hvor du kan begynde at tilføje selektiv viden. Det er ikke nødvendigt for dig at huske ord for ord AZ af et emne. Bevæbnet med din grundlæggende forståelse, skal du vælge de dele, som du mener er vigtige, og koncentrere sig om dem. Du vil opdage, at når du er i stand til at adskille og skelne mellem, hvad der er vigtigt eller ej, du er bedre i stand til at absorbere og fastholde de nødvendige oplysninger.

Trin 3

Visualisering og foreningsfriheden. Det er to af de bedste teknikker, der anvendes til at øge hukommelsen magt. Visualisering refererer til at etablere et mentalt billede om et bestemt objekt eller et stykke af data. Som en meget grundlæggende og enkel eksempel, hvis du forsøger at huske farven rød kan du visualisere blod, eller hvis det er farven blå, visualisere himlen eller havet. Kortlægning af et billede til et bestemt ord eller henvisning vil hjælpe dig huske oplysningerne på et senere tidspunkt, når du ser det ord eller billede.

Trin 1. Grundlæggende og selektiv indlæring.
Trin 1. Grundlæggende og selektiv indlæring.

Association, på den anden side indebærer om et objekt til en anden eller en reference til en anden. For eksempel, når du tænker på en blyant ville du umiddelbart forbinder det med papir eller viskelæder eller en lineal, fordi du ville bruge en eller alle af disse objekter på samme tid du bruger en blyant. På et mere komplekst skala, vil ordet forening som snor de første en eller to alfabeter hvert ord på en liste over ord, der beskriver et bestemt emne, kan hjælpe dig med at huske alle de ord på listen. For eksempel henviser navnet Roy G. Biv til alle farverne i en regnbue og består af den første alfabet for hver af de syv farver, som udgør farvespektret - rød, orange, gul, grøn, blå indigo og violet . Ved at gøre op sådanne ord eller forkortelser, er du faktisk lade din hjerne knytte dem til at bestemt emne eller reference, hvorfra de er blevet oprettet.

Trin 4

Udøver hjernen. Når vi er yngre, er det meste af vores vågne tid brugt på at studere eller lære og dette gradvis mindsker som vi bliver ældre. Da vi alle kan ikke være fuldtidsstuderende at holde hjernen aktiv, er det vigtigt, at vi ser efter alternativer, der passer ind i vores livsstil og tidsplan, og stadig hjælpe med at holde hjernen aktiv. Eksempler på en sådan aktivitet, hvor du ikke kun have det sjovt og slappe af, men også holde alle disse nerve-ender og synapser i din hjerne summende er ord eller nummer puslespil - krydsord eller sudoku - kommer til at tænke, gadgets og legetøj som Rubiks terning, mange spørgsmål, der er til rådighed som mentale egnethedsprøver eller spil, som alle hjælper med at udøve hjernen, så der er mindre slid og atrofi af hjernecellerne.


Øge din hukommelse magt er en kombination af flere faktorer, er der ingen enkelt simpel formel, som sikrer, at din hukommelse magt er steget. Du kan holde forsøger flere memory-fremmende teknikker i forskellige permutationer og kombinationer og slå sig ned med hvad der virker for dig bedst. Medicinske undersøgelser i løbet af en periode har vist, at holde hjernen aktiv og stimuleret på alle tidspunkter er en måde at undgå degenerative sygdomme som demens eller Alzheimers. Nu er der ingen undskyldning for dig ikke at afhente en pen eller blyant og nå ud til dagens krydsogtværs i din avis. Husk, at en fit sind og fit krop gå en lang vej at øge din levetid!