E2h

Hvordan man behandler en livmoder fibroid tumor: fjern uterine fibromer

Lær om livmoder fibroid behandlingsmuligheder

Der er mange forskellige fremgangsmåder til behandling til rådighed for fibrøse livmodertumorer. Behandlingsmuligheder afhænger primært af, hvorvidt du planlægger at bære flere børn. Hvis du planlægger at bære børn, vil du ønsker at vælge en behandlingsmetode, der ikke på nogen måde begrænse dine chancer for at blive gravid eller bære et barn til udtryk. Vær sikker på at rådføre sig med din læge om, hvilken af de mange behandlingsmuligheder til rådighed er bedst for dig. Hvis du gerne vil lære mere om kvinders sundhed og symptomerne, læs Hvordan man lærer om livmoder fibroid tumorer .

  1. Hysterektomi. Dette er fjernelse af hele livmoderen. Omkring en tredjedel af hysterektomier udføres årligt i Europa, er et resultat af disse tumorer. Mens en gang standard behandling, mange kvinder nu vælger mindre invasive muligheder. Selvfølgelig, en kvinde engang har haft en hysterektomi, kan hun ikke længere bære børn.
  2. Myomectomy. Denne behandling kræver kirurgisk fjernelse af tumoren (ikke også livmoderen). Myomectomies kan udføres enten ved hjælp af abdominal eller laparoskopisk kirurgi, afhængigt af placeringen og typen af tumoren. Myomectomy.net giver et godt overblik over forskellene mellem procedurer.
  3. Livmoder fibroid embolisering. Embolization opstod som en procedure for at mindske blødning under uterin kirurgi. I dag bruges til at skrumpe uterine fibromer. Disse tumorer afhænger af adgang til en blodforsyning til at vokse. Embolisering blokerer blodforsyningen, hvilket gør fibroid skrumpe. En radiolog udfører denne behandling med en lille kateter føres gennem et lille snit i lysken område til en arterie til din livmoder. Når kateteret er på plads, radiologen tilfører plastik eller gelatinesvamp partikler, som bevæger sig gennem kateteret ind i arterien, der sender blod til fibroid. Dette forhindrer strømmen af blod, og "udsulte" tumoren af dens blodforsyning.
  4. Ultralyd. I et ultralydbad procedure, der er magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) først anvendes til at lokalisere og bestemme parametrene for tumoren. Så en ultralydsstrålen bruger højfrekvente lydbølger til at opvarme og ødelægge det. Denne procedure kræver gentagen målretning og opvarmning af vævet over en periode på adskillige timer, en temperaturmåler sporer ændringer i temperatur af vævet under proceduren. Ikke alle tumorer kan behandles på denne måde, for eksempel hvis fibroid er tæt på et følsomt organ, såsom tarm eller blære eller er uden for billedområdet. Ikke mere end to behandlinger skal udføres i en periode på to uger. Ultralyd er beregnet til kvinder, der har afsluttet fødedygtige eller ikke har planer om at blive gravid.
  5. Medicin. Medikamenter såsom Lupron og Synarel bruges på en midlertidig basis at skrumpe tumorer før kirurgi eller overgangsalderen. Disse to arbejde ved at forhindre æggestokkene fra at skabe østrogen og progesteron. Den tumor kræver østrogen og progesteron til at vokse, og uden disse hormoner, skrumpe de i størrelse. Lupron skal tages ved injektion og Synarel gives via en næsespray (fordi de ville blive ødelagt i fordøjelsessystemet hvis det indtages oralt). Den menstruation stopper ved at tage disse medikamenter, men genoptages, når behandlingen er stoppet, terapi varer normalt flere måneder. Mulige bivirkninger bør drøftes med din læge, langvarig brug er ikke tilladt af FDA på grund af potentialet for tab af knogletæthed (knogleskørhed).
  6. Progesteron-blokerende behandling. Fordi progesteron bidrager til væksten af fibromer, progesteron-blokerende lægemidler er et andet alternativ. Disse stoffer stoppe kraftige blødninger og skrumpe fibromer i de fleste kvinder. De kan dog forårsage endometrisk hyperplasi (overvækst af endometriet, slimhinden livmoderslimhinden), der kan føre til for-kræft i livmoderslimhinden.
  7. Pirfenidon. Dette er et nyt lægemiddel i øjeblikket under efterforskning, der kan tilføje til den række af behandlingsmuligheder til rådighed.
  8. Endometrie ablation. Denne behandling bruger enten elektrisk energi eller varmt vand (hydrotermisk ablation) at ødelægge foring celler. Fordi slimhinden i livmoderen er beskadiget og / eller destrueret, bør kvinder, der ønsker at få børn overveje andre muligheder.
  9. Alternative behandlinger. Bøger, såsom Natural Behandlinger af fibroid tumorer og endometriose af Susan M. Lark, Healing Fibromer: En Lægens Guide til en Natural Cure af Allan Warshowsky, og fibroid tumorer helbredt naturligt: en personlig rejse Delt med specifikke How-To er ved Faye Hardaway er gode udgangspunkter i din forskning på alternative behandlinger.
Hvordan man behandler en livmoder fibroid tumor: fjern uterine fibromer. Livmoder fibroid embolisering.
Hvordan man behandler en livmoder fibroid tumor: fjern uterine fibromer. Livmoder fibroid embolisering.

De mange forskellige behandlingsmuligheder kan være overvældende, rådføre sig med din læge, over hvilken procedure der er bedst for dig. Og husk, at hvis din læge ikke udfører en af disse procedurer, overveje at få en second opinion fra en læge, der gør.