E2h

Hvordan man behandler fordærve sår

Selv om de fleste fordærve sår er meget små

Selv om de fleste fordærve sår er meget små, kan det ubehag, de forårsager være temmelig stor. Nogle mennesker lider af fordærve sår én eller to gange om året, mens andre har tilbagevendende fordærve sår, som kan vare så længe som to uger. Og mens årsagerne til fordærve sår kan være svært at identificere, er der nogle særlige behandlinger, der kan hjælpe med at forhindre dem eller i det mindste reducere deres sværhedsgrad.

Hvis du har en canker ømme, kan du prøve nogle af disse retsmidler:

Hvordan man behandler fordærve sår. Prøv at lokalisere, hvad der forårsager dine fordærve sår.
Hvordan man behandler fordærve sår. Prøv at lokalisere, hvad der forårsager dine fordærve sår.
 1. Prøv at lokalisere, hvad der forårsager dine fordærve sår. Selvom du måske ikke være i stand til at definere den nøjagtige synder, kan du være i stand til at snævre ind på nogle sandsynlige årsager. For eksempel kunne fødevareallergi og fejlernæring være at skyde skylden. Desuden kan stress og menstruationscyklus også være relateret.
 2. Tag vitaminer eller kosttilskud for at se, om det hjælper at reducere hyppigheden og sværhedsgraden af dine fordærve sår.
 3. Kombiner en teskefuld salt i en kop varmt vand og hvislen denne blanding rundt i munden for at rense canker ømme og give en vis lettelse.
 4. Læs tandpasta etiketter og undgå at vælge en med natrium laurbær sulfat, som kan gøre fordærve sår værre.
 5. Steer klart af fødevarer, der vil irritere det berørte område. Salt og krydret valg som chips og salsa kan gøre sår mere smertefuld.
 6. Brug en over-the-counter salve, der indeholder benzocain, som vil dulme det ramte område. Man kan også vælge en af de tykkere versioner (som Oragel), som, ud over at tilvejebringe smertelindring, kan også belægge det ramte område og beskytte det mod at blive yderligere irriteret.
 7. For stærkere relief, så spørg din læge til at ordinere smertestillende, der indeholder 2 procent lidocain.
 8. Find ud af mere om steroid mundskyllevand eller geler, der har anti-inflammatoriske egenskaber og er tilgængelig ved recept.
 9. Eller spørg din læge om at bruge en recept mundskyl som indeholder et antibiotikum kaldet tetracyclin, hvilket vil hjælpe med at forhindre bakterielle infektioner fra formning i dine fordærve sår. (Børn og gravide bør ikke bruge denne metode, da antibiotika kan forårsage tænder farvning.)
 10. For alvorlige tilbagevendende fordærve sår, så tal med din læge om undergår blod og allergi test for at opdage, hvis årsagen til din fordærve sår er noget, der kan forebygges.
 11. Hvis hyppige fordærve sår fortsætte med at være et reelt problem, så tal med din læge om at tage orale steroider eller andre immun-suppressant narkotika. (Vær forberedt på bivirkninger fra disse lægemidler.)