E2h

Hvordan man forberede sig til en CT - scanning

Præparatet er nøglen til en bedre CT-scanning

I sundhedssektoren disse dage, computertomografi scanninger, eller CT-scanninger, som de er mere almindeligt kaldes, bliver ordineret af læger ganske ofte. Målet med denne artikel er at bedre forberede patienterne til en af disse eksamener. Jeg har været en diagnostisk radiologi og CT-scanning teknolog i over 16 år. I løbet af disse år har jeg været vidne til, at mange gange patienterne ikke er ordentligt forberedt, når de kommer ind på et hospital eller klinik indstilling for deres kat scanning. Ganske ofte er det fordi patienterne ikke får tilstrækkelig information om proceduren. Jeg har skitseret et par områder, der synes at have forårsaget de største problemer gennem årene.

Hvordan man forberede sig til en CT - scanning. Metalgenstande i tøj eller på patientens krop kan forårsage artefakter på det scannede billede, nedværdigende dens kvalitet.
Hvordan man forberede sig til en CT - scanning. Metalgenstande i tøj eller på patientens krop kan forårsage artefakter på det scannede billede, nedværdigende dens kvalitet.
 1. Metalgenstande i tøj eller på patientens krop kan forårsage artefakter på det scannede billede, nedværdigende dens kvalitet. Hvis det er muligt så er det bedst at bære tøj uden metal, og at forlade de fleste smykker hjemme på dagen for testen.
 2. Mange CT eksamener kræver mundtlig og eller IV kontrast. Finde ud af med sikkerhed, om din eksamen kræver disse mindst én dag før din planlagte aftale Den mundtlige kontrast normalt kommer i to flasker, en at være beruset natten før prøven, idet den anden den morgenen testen. Ret off the bat, hvis kontrasten forbruget ikke er korrekt, kan det kaste timingen af eksamen, og du kan tilbringe hele dagen der, i stedet for et par timer.

  Desuden er mange gange IV kontrast også anvendes, og de fleste steder kræver normalt nyrefunktionen blodprøver, der skal trækkes, hvis patienten er over 50 år. Disse blodprøver kan normalt ske et par uger før eksamen, eller endda dagen af eksamen, men du vil være der lidt længere som laboratoriet tager normalt en time eller så at få disse testresultater tilbage.

  Den IV kontrast administreres sædvanligvis i de fleste indstillinger har jod i det, og hvis du er allergisk over for jod, vil de fleste steder enten give afkald på jod eller give dig en kombination af lægemidler for at mindske risikoen allergisk reaktion. Hvis du er en patient med diabetes, seglcelle anæmi, en organtransplantation, nyresygdom, og forskellige blodsygdomme, vil du helt sikkert ønsker at fortælle tekniker gør din eksamen, som forskellige forholdsregler er truffet for patienter med disse sygdomme.

  Præparatet er nøglen til en bedre ct-scanning. Mange CT eksamener kræver mundtlig og eller IV kontrast. finde ud af med sikkerhed, om din eksamen kræver disse mindst én dag før din planlagte aftale.
  Præparatet er nøglen til en bedre ct-scanning. Mange CT eksamener kræver mundtlig og eller IV kontrast. finde ud af med sikkerhed, om din eksamen kræver disse mindst én dag før din planlagte aftale.
 3. Når du planlægger en CT-scanning, bede om en kopi af eksamen recept. Den måde kan du bringe det med dig på dagen for testen. Dette kan påvises, at den tekniker udfører scanningen for at sikre, at den korrekte procedure vil blive preformed. Nogle gange kan der være en opdeling i kommunikation under planlægning, under en kopi af eksamen vil holde hospitalspersonalet fra at skulle opspore den læge, der har bestilt den eksamen for at finde ud af, hvad han ville gøre.
 4. Ankomst til mindst 45 minutter tidligere end din planlagte test tid. De fleste steder kræver, at du gå igennem en slags en indrømme service for at få alle dine oplysninger ind i computeren, og hvis det er en travl dag der, hænge fast i at indrømme kunne forsinke din testning.
 5. Hvis en patient bliver gravid før hendes planlagte CT-scanning eksamen, bør hun rådføre sig med alle involverede at drøfte, om eksamen bør udsættes eller ej. Stråling til barnet i den tidlige sigt graviditeter er normalt ikke rettet medmindre mor og barn befinder sig i et liv og død situation, og / eller ingen andre billeddiagnostiske muligheder kan anvendes til at diagnosticere problemet. Når det er sagt, en graviditetstest for fødedygtige alder kvinder er en anden lab test, der bør overvejes, før hendes CT-scanning eksamen.
 6. Patienter med klaustrofobi bør diskutere dette spørgsmål med personalet før prøven. De fleste CT-scanning maskiner i disse dage er ekstremt hurtige, men nogle gange patienter ikke kan gøre det gennem testen. Dette spørgsmål kan omgås med anæstesi, hvis situationen kræver det. Sommetider anæstesi bruges også til pædiatriske patienter, forældre bør drøfte denne mulighed, hvis de mener, det kan være brug for små børn, der ikke kan forblive stadig for testene.

Hver sundhedspleje anlæg, der udfører CT-scanninger kan variere noget i den måde, de foreslår, at du forberede din scanning, og det er bedst at følge deres råd. Som en patient, er en fantastisk måde at lindre eventuelle bekymringer på dagen for din test til at stille spørgsmål. Jeg sætter pris på det, når mine patienter stille spørgsmål, og jeg er glad for at besvare dem. Den nederste linje er, jo mere vidende patienten er, jo glattere hele processen vil fortsætte. Bevæbnet med disse nyttige forslag, forhåbentlig, vil din næste CT scanning gå godt.