E2h

Hvordan man kan forbedre leverfunktionen

Leveren har forskellige funktioner, der er afgørende for vores liv. Det virker som det primære organ til at afgifte vores krop ved at filtrere blod hjælpemidler i fordelingen af fedt og produktionen af kolesterol, opbevaring af vitaminer og mineraler, og selv vedligeholdelse af glukose-niveau.

Det er vigtigt at passe på vores lever, mens det bærer sådan arbejdsbyrde. Selvom leverceller kan regenerere, kan det tage længere tid at genvinde sin funktion, hvis vi bevidst misbruge den. Så før nogen sygdom spark i, her er nogle ting, du kan gøre for at forbedre din leverfunktion.

Hvordan man kan forbedre leverfunktionen. Hold dig til din ideelle kropsvægt.
Hvordan man kan forbedre leverfunktionen. Hold dig til din ideelle kropsvægt.
  • Har en sund kost. Spise sunde fødevarer er godt for kroppen. Dette vil helt sikkert hjælpe din lever til at fungere på sit højeste. Har frugt og grøntsager, der indgår i din almindelige kost, som de er meget rig på næringsstoffer. Du kan også medtage fuldkorn såsom havre, byg og ris fiberrig bønner og fødevarer, der er rige på protein. Du kan også hjælpe de gode bakterier til at formere sig ved at indtage yoghurt, der er til gavn for dem. Der er visse kosttilskud til rådighed på markedet, der er specielt fremstillet til at hjælpe med reparation af leveren.
Undgå forarbejdede fødevarer så meget som muligt. Kødkonserves er høj i mættede og endda "trans" fedtstoffer, der er skadelige, når de hober sig op i kroppen. Reducer dit indtag af sukker eller fjerne alle kunstige sødestoffer i din kost. Endelig skal du sørge for at tjekke udløbsdatoer for tilovers fødevarer, før forbrugende dem, selv når de er forseglet.
  • Hold dig til din ideelle kropsvægt. Kend din normalområdet for din BMI eller body mass index. Prøv at holde din vægt inden for dette område for at undgå overvægt belastning for din krop. Overvægt kan have tendens for dig at udvikle "fedtlever", som kan føre til alvorlige sygdomme.
  • Drik vand. Hold din krop hydreret. Forbruge mindst 8 glas vand hver dag. Vand hjælper leveren i sin afgiftning proces.
  • Reducer alkoholindtagelse. Alkohol har dårlige langtidsvirkninger din lever. Det har tendens til at beruse leveren og understrege dens metaboliske funktioner. Faldende alkohol indtag hjælper leveren til at komme sig hurtigt.
  • Medicin. Tag smertestillende eller anden medicin, der er hepatotoksiske kun som anvist af din læge. Disse medikamenter har uheldig reaktion på din lever, hvis de tages over den normale foreskrevne dosis.
  • Afgiftning. Du kan gennemgå intern udrensning program som anbefalet af din læge. Der er visse leverancer, der er tilgængelige på markedet, der hjælper afgiftning processen med din lever. Men sørg for at læse og følge anvisningerne nøjagtigt. Nogle af disse kan forårsage bivirkninger, men er midlertidig og kun selvbegrænsende.

At have en sund lever ikke kun hjælpe din krop i dens metaboliske funktioner, men det generelt forbedrer kvaliteten af dit liv. Udfordringen er nu at opretholde denne sunde livsstil og fortsætte med omsorgen for din lever. Husk, at forebyggelse er altid bedre end helbredelse, så det er bedre at tage sig af din lever nu mere end nogensinde.