E2h

Hvordan man vælger et plejehjem

Et af de mest vanskelige beslutninger, du måtte have til ansigt er at beslutte, om et plejehjem. Uanset om du planlægger for din egen fremtid bopælen eller til et elsket familiemedlem, der er trin, du kan tage for at gøre at vælge et plejehjem mindre vanskelig og hjerteskærende.

  1. Vide, hvad du har brug for. Før du begynder at se på de plejehjem i dit område, skal du have en idé om, hvad du leder efter. Du kan bruge en facilitet rettet mere mod assisteret levende eller en med avancerede hospitalet type indstillinger. Tal med din læge at afgøre, hvorfor et plejehjem er det rigtige valg, og hvad den medicinske situation er, så du ved, hvilken type facilitet, du er på udkig efter.
  2. Gør dit hjemmearbejde. Du kan ikke sætte sig på et plejehjem uden en masse avanceret forskning. Må ikke gøre dette til en ansporing for øjeblikket valg. I stedet starte din forskning ved at kontakte de faciliteter i dit område. Læs brochurer og online anmeldelser for forskellige meninger. Tal med din læge for henstillinger.
  3. Planlæg et besøg. Når din forskning har indsnævret din beslutning ned til et overskueligt antal af plejehjem, fortrinsvis mellem fem og ti kontakte dem for at planlægge et besøg.
  4. Tour anlægget. Planlæg din tur, så den omfatter et glimt måltid tid samt en aktivitet tid. Efter frokost eller efter middagen er de bedste tider. Dette giver dig et indblik i hvordan anlægget håndterer suset af et måltid. Er beboerne forladt venter i gange eller til at klare sig selv? Efter måltidet er de bare taget tilbage til deres værelser eller er der en aktivitet? Gå gennem anlæggets generelle åbne områder samt et par af beboerens værelser. Få en fornemmelse for vinduerne, besøgende områder og bolig. Tag en tur gennem udenomsarealer så godt.
  5. Vær opmærksom på personalet. Får mulighed for at turnere anlægget, bør du også være særlig opmærksom på personalet. Må de synes træt og overanstrengt? Eller er de venlige og optimistisk? En brochure kan nemt angive en personale til patient-forhold, der synes ideel, men hvis at personalet er skjult i kontorer og væk fra patienter, kan antallet se bedre ud på papiret, end den er i virkeligheden. Brug din egen oplevelse at se personale interaktion. Er de patienter, der behandles den måde, du ønsker at blive behandlet?
  6. Overvej de økonomiske omkostninger. Ingen ønsker at have til at vælge et anlæg baseret på pris alene. Stadig du ønsker det bedste facilitet for dine penge så du skal ikke vente til sidste øjeblik med at finde ud af om de omkostninger, især de skjulte omkostninger. Afveje omkostningerne og stamme de kan placere på resten af familien som en del af din beslutning fra starten, og du vil ikke ende op med vrede eller behovet for at ændre dit sind til at finde en billigere anlæg.
  7. Stol på dine instinkter. Du kan gå ind i et anlæg, og det føles ikke rigtigt, selv når prisen og brochure virkede perfekt. Dine sanser samle op på ting, din bevidste hjerne kan ikke mærke. En rå eller medicinsk duft kan få dig til at anspændt, når du indtaster anlægget. Du kan bare få en vibe, der gør du føler dig en smule off. Du kan også få den modsatte virkning og føle sig godt tilpas på et plejehjem at du ikke var sikker på, du ønsker. Stol disse tegn.
Hvordan man vælger et plejehjem. Vide, hvad du har brug for.
Hvordan man vælger et plejehjem. Vide, hvad du har brug for.

Vælge et plejehjem er vanskeligt, men vigtigt. Beslutningen vil tage tid og tålmodighed, så begynde at planlægge tidligt før en medicinsk nødsituation eller krise.