E2h

Hvordan skal man behandle med dental nødsituationer

Tips om hvad man skal gøre derhjemme, før de når tandlægen

Dental nødsituationer, ligesom alle nødsituationer, kommer uanmeldt og kan forårsage en masse smerter og besvær. Nogle gange, er hjælpen ikke er inden for umiddelbar rækkevidde. Som de siger, "Forewarned er forearmed." Disse tips er beregnet til at hjælpe dig vide hvad du skal gøre derhjemme, før du er i stand til at rådføre sig med din tandlæge.

Hvordan skal man behandle med dental nødsituationer. Tips om hvad man skal gøre derhjemme, før de når tandlægen.
Hvordan skal man behandle med dental nødsituationer. Tips om hvad man skal gøre derhjemme, før de når tandlægen.
 1. Smerter: Kig efter det sted, hvor smerten.
  • Tooth. Hvis der er et hulrum, kan du anvende en fed olie pellet i det.
  • Gummier. Det er sikkert at anvende tyggegummi maling.

  En smertestillende medicin som Brufen generelt kan tages. Når gravid, kan kun Paracetamol tages i tilfælde af en nødsituation (på den laveste effektive dosis og i kortest mulig tid). Rådfør dig med din tandlæge så hurtigt som muligt. Du må ikke tage over-the-counter narkotika fra apoteket. Hjem midler kan hjælpe, men er ikke behandlingen. Relief i din smerte betyder ikke, at du skal forsinke behandlingen.

 2. Hævelse: Hævelse kan være ekstra-oral eller intra-oral. Aldrig sætte varmt komprimerer på den ekstra-oral eller ansigtet dental hævelse. Varme kan sprede infektionen til andre rum i ansigtet regionen, der, hvis de ikke behandles i tide, kan føre til Ludwigs angina, en type cellullitis af gulvet i munden under tungen (som er livstruende). Hot saltvand gurglemidler er hensigtsmæssige og kolde omslag kan også gives sikkert.
 3. Fracture:
  • Tooth. Consult tandlæge straks. Hvis mindre, kan en fyldning gøres. Hvis større, fiksering eller rodbehandling kan være påkrævet.
  • Jaw. Lav en støttende bandage og konsultere en tandlæge med speciale i oral kirurgi straks.
 4. Ortodontisk: Hvis en tråd er brudt, anvende tyggegummi på den, så den ikke kolliderer med gummi. Hvis en konsol er brudt, tage det af. Rådfør dig med din tandlæge så hurtigt som muligt.
 5. Overrivning: Hvis tanden kommer ud helt, samle den op forsigtigt fra kronen side uden at røre ved roden, som root fibre kan blive beskadiget. Undlad at vaske det. Put det i mælk. Hvis det ikke er snavset, så den kan sættes i munden af patienten. Hvis patienten er et barn, og derefter sætte det i munden for moderselskabet. Tanden kan genplantet i muffen inden for 30 minutter eller i fugtige omgivelser, inden for 2 timer. Så konsultere tandlægen straks for replantation af en avulsed tand.
 6. Overfølsomhed: Overfølsomhed skyldes især dentin eksponering. Årsager: Overfølsomhed kan skyldes nidkære børstning, forkert børstning teknik (der fører til flishugning off af emalje), og overdreven indtagelse af en sur kost (drikkevarer, citrusfrugter, etc.). Disse opløse emaljen, gradvist udsættes den underliggende dentin (der er følsom). Afhjælpning: Undgå ovennævnte irritanter, anvende desensibiliserende tandpastaer, og kontakte din tandlæge.

For at opretholde en god mundhygiejne, brug Mundbeskyttelse under sport, undgå misbrug af tænderne (såsom at bruge dem som nøddeknækkere eller kapselåbnere), og bruge en blød tandbørste korrekt at børste tænder.

jasmin Nanda