E2h

Hvordan til at fortælle, når du har ægløsning

Når du forsøger at blive gravide

Når du forsøger at blive gravide, er det vigtigt at blive fortrolig med din cyklus. Det er meget vigtigt at vide, hvornår du har ægløsning, så du kan have sex, når du er mest frugtbar. Hvis du forsøger at undgå at blive gravid, så kende dine frugtbare dage vil hjælpe dig med at undgå at have sex som et middel til naturlig prævention.

Hvordan til at fortælle, når du har ægløsning. Brug din basale kropstemperatur.
Hvordan til at fortælle, når du har ægløsning. Brug din basale kropstemperatur.

Her er hvordan du kan fortælle, når du har ægløsning.

  • Tjek din udledning. Den mest basale måde at afgøre, om du har ægløsning eller ej, er at tjekke din daglige udledning. Alle kvinder har en eller anden form for udledning i hele måneden. Der er tørre dage, hvor der ikke er nogen udledning overhovedet. Så er der dage, hvor udledningen er klar, have konsistens af æggehvide. Det betyder, at du har ægløsning. Der er også dage, hvor udledningen er tyk og farven hvid. Endelig er den røde blod udledning, hvilket betyder, at der ikke er nogen befrugtning, hvorfor ægget kommer ud som en kvindes månedlig periode. Kvaliteten af udflåd er en indikator for, hvad der foregår i det reproduktive system af kvinden.
  • Brug din basale kropstemperatur. Der er små variationer i kropstemperaturen hos en kvinde, afhængig af, om hun er frugtbar eller ej. Som en tommelfingerregel, øger kvindens temperatur, når hun har ægløsning og går ned til et mere ensartet niveau, når hun ikke er. For at gøre denne metode, skal du spore din kropstemperatur i omkring tre måneder for at være i stand til at fastsætte en ensartet mønster i din krops arbejde. Har en digital termometer og tag dine temperaturmålinger hver morgen. Skriv det ned på et diagram, så du kan holde styr på det. Når du opretter et mønster, vil du være i stand til sikkert at forudsige dine dage med ægløsning.
  • Brug en ægløsning test kit. Du kan købe en ægløsning test kit på apoteket eller på feminine produkter midtergangen af købmand. Sættet er fundet ved siden af graviditet testkit. Det bruges meget som en graviditetstest kit, da en urinprøve er indsamlet med resultaterne siger, hvis det er en frugtbar eller ufrugtbar dag. Du skal blot læse resultaterne at afgøre, om du har ægløsning.
  • Overhold dit niveau af begær. Mother naturen har indrettet kvinder at blive gravide i en lettere måde ved at gøre kvinders niveau af begær øges, når de er mest frugtbare. Vær opmærksom på din krops meddelelser. De fleste kvinder har højere niveauer af seksuel energi, når de er mest frugtbare.
  • Check dit humør gynger og cravings. Selv om ikke så slette en indikator på en kvinders ægløsning periode, kan du ønsker at observere og se om der er nogen subtile fysiske ændringer, som du oplever, når du har ægløsning. Gør dine bryster føles mere mørt? Føler du dig kramper? Er du mere mærkelig eller irritabel? Har du mere lyst til sex? Når du har ægløsning, dine hormoner er i en gynge, der kan påvirke andre områder af dit liv.

Brug de forskellige måder at afgøre, om du har ægløsning. Det er nemmere end nogensinde at vide, hvornår du er frugtbar, så du kan planlægge din seksuelle aktivitet ordentligt.