E2h

Hvordan til at genkende og behandle prostata problemer

Prostata

Prostata, i enkleste form, er en del af det reproduktive system af hanner (det holder omkring 25 til 30% af sæden, og det hjælper også i ejakulation af sæd). Det er placeret under blæren og foran tarmen. Det er formet som en valnød, er omkring 1,2 inches over, og omgiver en del af urinrøret.

 • Kend de forskellige problemer, som kan indebære prostata. Der findes fire almindelige betingelser, der involverer prostata, og disse er følgende: prostatitis, benign prostatahyperplasi, prostatodynia og prostatacancer.
 • Prostatitis er karakteriseret ved betændelse i prostata, og kan føre til ubehag i bækkenet. Denne tilstand kan være forårsaget af infektion.
 • Benign prostatahyperplasi (BPH) henviser til udvidelsen af prostata, og denne betingelse er udbredt blandt mænd 50 år og derover.
 • Prostatodynia refererer til kronisk prostatasygdom, og det karakterisere af smerte i bækkenregionen.
 • Prostatakræft er den ene betingelse af prostata, der er livstruende. Det er en af de langsommere voksende cancere og tidlig påvisning og behandling er meget vigtigt. Mænd, der er over 50 år rådes til jævnligt undersøges for prostata kræft, da dette er den næststørste årsag til mandlig-kræftdødsfald og i mange tilfælde er der ingen tydelige symptomer overhovedet.
 • Kend de almindelige symptomer på en prostata problem. De fire prostata ovennævnte problemer kan karakteriseres ved lignende symptomer. Nogle af symptomerne til at se ud for omfatte følgende: besvær, ubehag / smerter og ukarakteristisk frekvens i vandladning, smertefuld ejakulation, blod i urinen eller sæd, nedsat seksuel drifter, og nedsat evne til at få rejsning. Nogen der har nogen af de ovenstående symptomer, anbefales det at konsultere deres læge med det samme, som den bedste løsning for alle prostata problem er stadig tidlig diagnose og behandling.
 • Rådfør dig med din læge med det samme. Hvor lægen behandler prostata problem vil selvfølgelig afhænge af diagnosen. For så vidt angår Prostatitis, BPH og Prostatodynia er behandlingen gives normalt gennem form af antibiotika. Smertestillende lægemidler og muskelafslappende midler gives i forbindelse med kronisk smerte.
 • I nogle tilfælde kan en operation være nødvendig. Dette gælder især i tilfælde af BPH, med den kirurgiske procedure kaldes TURP eller trans-urethral resektion af prostata. Dette gøres for at udvide den urethrale passage.
 • Vide, hvordan prostatakræft vil blive diagnosticeret. Diagnosticering af prostatacancer sker gennem biopsi af prostata. Behandlingen af denne tilstand afhænger af omfanget af tumoren: om den er organ-confined/localized til kirtlen, lokalt fremskreden eller metastatisk / spredes til andre områder af kroppen. Nogle af behandlingsmuligheder omfatter kirurgi, strålebehandling, kryoterapi, hormonal terapi, eller en kombination af nogen af disse behandlingsmetoder.
 • Vide hvordan man kan hjælpe hjælp i behandlingen af prostata problemer. Der er mange måder, at en person vil kunne fremme hans helbredelse gennem enkle hjem retsmidler. Kost er naturligvis meget afgørende: en kost rig på omega-3-fedtsyrer, vil selen og antioxidanter hjælpe med at reducere inflammation og hjælpe med at kontrollere symptomerne. Det anbefales også, at koffein, alkohol og mad med hydrogeneret vegetabilsk olie som en ingrediens undgås.
 • Gør Kegel øvelser. Disse øvelser er kendt for at opbygge musklerne i bækkenpartiet og hjælper med at reducere prostata problemsymptomer. For at gøre Kegel øvelser, skal du blot trække dine muskler, som hvis du stoppe dig selv i at urinere, holde dette i 15 sekunder, frigivelse, derefter kontrakt muskler igen. Disse øvelser bør ske flere gange dagligt.

Hvordan til at genkende og behandle prostata problemer. Prostatakræft er den ene betingelse af prostata.
Hvordan til at genkende og behandle prostata problemer. Prostatakræft er den ene betingelse af prostata.

Husk, prostata problemer kan behandles, men det er bedst, at de påvises meget tidligt. Vær bevidst om at få regelmæssig check-ups, så du ikke behøver at bekymre sig om denne sygdom.