E2h

Hvordan til at genkende symptomer på Alzheimers

Mange ændringer kommer omkring som du alder, så nogle gange kan det være svært at fortælle, hvis de hukommelseshuller du oplever, er en normal del af at blive ældre eller kunne være tegn på noget mere alvorligt, ligesom Alzheimers sygdom. Mens forskellene kan være meget subtile, er der nogle advarselstegn, at du ikke må ignorere. Hvis du er bekymret for dit helbred, her er nogle symptomer på Alzheimers at være på udkig efter:


 1. Glemsomhed. Nogle hukommelsestab er almindelig hos ældre mennesker, men hvis du ikke kan huske ting, du lige har lært på en regelmæssig basis, kan dette være et tegn på, at noget er galt.
  Hvordan til at genkende symptomer på Alzheimers.
  Hvordan til at genkende symptomer på Alzheimers.
 2. Problemer med at gennemføre de daglige opgaver. Hvis regelmæssige ansvarsområder som påklædning, madlavning middag eller betale dine regninger pludselig synes langt mere udfordrende, end de plejede, og du finder det svært at behandle alle de involverede trin, skal du fortælle det til din læge, så snart muligt.
 3. Har du problemer med at lokalisere det rigtige ord. Ofte er ude af stand til at huske det ord, du vil bruge, er et andet tegn på Alzheimers. Hvis det sker en gang imellem, kan det være nogen big deal, men hvis det sker på en regelmæssig basis, bør du få dette symptom tjekket ud. Nogle mennesker med denne sygdom befinder sig at skulle beskrive et objekt - snarere end name it - fordi de ikke kan huske hvad det hedder. Dette gør det vanskeligt at føre en samtale.
 4. At blive desorienteret. Mens glemme hvor du skulle lejlighedsvis er ikke så usædvanligt, hvis du farer vild i dit eget nabolag, eller pludselig ikke genkende dine omgivelser, kan dette indikere et problem.
 5. Tab af dommen. Hvis du lider af Alzheimers, kan man pludselig mister din evne til at træffe kloge beslutninger. For eksempel kan du begynde iført sommertøj i midt om vinteren og glemmer at sætte på en frakke, eller du kan finde dig selv at give penge væk til fremmede.
 6. Svært med tal. Mennesker med Alzheimers kan have øget udfordringer, balancering deres checkhæfte, taste et telefonnummer eller tælle deres penge til at betale for deres dagligvarer. Hvis dette beskriver din seneste opførsel, er opmærksomme på, om dette synes at ske oftere.
 7. Miste elementer oftere. Du kan finde det sværere at finde ting i dit hjem. Mennesker med denne betingelse kan sætte dagligdags genstande væk på usædvanlige steder og ikke kan huske. For eksempel kan du sætte dine briller i fryseren, eller find din medicin stuvet i dit sølvtøj skuffe i stedet for i dit badeværelse kabinet. Men indse, at blot forlægge dine nøgler en gang imellem sker for os alle, og er ikke nødvendigvis et tegn på, at noget er galt.
  Hvordan til at genkende symptomer på Alzheimers.
  Hvordan til at genkende symptomer på Alzheimers.
 8. Humørsvingninger. Hvis du oplever alvorlige humørsvingninger uden grund bag dem, kunne dette være relateret til Alzheimers, eller det kunne være tegn på en anden fysisk, hormonale eller psykisk problem. Tal med din læge for at se, om du skal være bekymret.
 9. Personlighedsændringer. Hvis din afslappede personlighed pludselig bliver vred, mistænksom eller forvirret, kan dette være et tegn på demens. Tal med familiemedlemmer til at se, om de har bemærket ændringerne og søge lægehjælp.
 10. Reduceret energi niveau. Mennesker med Alzheimers ofte handle sløv, der ønsker at sove mere end normalt eller veg ud foran fjernsynet. Overvåg din energi niveau og hvis du bemærker en drastisk ændring, nævne dette til din læge og udelukke alle andre fysiske forhold, der kan være årsag det, så godt.