E2h

Sådan at forstå årsagerne til vuggedød (SIDS)

Vuggedød eller SIDS, er defineret som den uforklarlige dødsfald af et barn op til et år gamle, der havde nogen skadelige sundhedsmæssige forhold. Selv om klassificering et spædbarns død som SIDS sker ved at udelukke andre mulige årsager, er der nogle faktorer, der kan bidrage til SIDS. Forståelse af de mulige årsager vil hjælpe dig til at minimere risikoen for tragedie. Her er nogle af de mest kendte og dokumenterede årsager til vuggedød:

Sådan at forstå årsagerne til vuggedød (SIDS). Mødre, der ikke modtog ordentlig prænatal pleje har en øget chance for at miste et barn til sids.
Sådan at forstå årsagerne til vuggedød (SIDS). Mødre, der ikke modtog ordentlig prænatal pleje har en øget chance for at miste et barn til sids.
  1. Mødre, der ikke modtog ordentlig prænatal pleje har en øget chance for at miste et barn til SIDS. Det er afgørende at få dit barn ud til den bedst mulige start ved at sikre, at din prænatal pleje er konsistent. Deltage i alle planlagte prænatal medicinske udnævnelser og forsøge at lytte din læges råd om ernæring, motion, hvile, og eksponering for toksiner.
  2. Mødre, der ryger under graviditeten sætte deres barn med risiko for SIDS. Ud over de åbenlyse sundhedsrisici for moderen, har babyer af rygning mødre en tre gange større chance for at dø af SIDS end dem født til ikke-ryger mødre.
  3. Selvom årsagen er uklar, er der tegn på, at amme dit barn giver hende med en grad af beskyttelse mod SIDS. Hvis det overhovedet er muligt, forsøge at amme, i det mindste for de første par måneder.
  4. Placering af et spædbarn på sin mave for at sove øger hans chancer for at dø af SIDS. Altid lægge babyer ned på ryggen og bruge en enhed (sælges på de fleste butikker, der sælger baby sengetøj) for at holde ham fra oprulning på hans side, hvis det er nødvendigt. Indtil babyer er gamle nok til at rulle over på deres egne (typisk 4-7 måneder), kan de ikke løfte deres hoveder ordentligt for at sikre, at de får tilstrækkelig frisk luft - det er en af de mest almindelige og mest let kan forebygges årsager til vuggedød.
  5. Selv om det kan være fristende for udmattede nye forældre at bringe deres barn i seng med dem, eksperter er uenige om sikkerheden for co-sovende med dit spædbarn. Nogle mener, at med en ikke-ryger og helt ædru forælder, babyer er sikre, mens andre afskrække co-sovende under nogen omstændigheder.
  6. Når du vælger dit barns krybbe, så husk at det skal være fri af puder, tæpper og tøjdyr. En krybbe madras skal være fladt og fast. Hvis du vælger at bruge kofangere, være helt sikker på, at de er solidt fastgjort til krybbe skinner, og at de giver mulighed for tilstrækkelig luftstrøm.
  7. Babyer, der bruger en sut har en lavere forekomst af SIDS, så giver dit barn til at elske sin "binky" er et sundt valg. Ved lægning ham ned for at sove, skal du placere sutten i munden, men der er ingen grund til at erstatte det hvis det falder ud af dit barns mund, mens han sover.
  8. At blive overophedet sætter en baby med risiko for SIDS. Der er ingen grund til at samle en baby til at sove, faktisk at gøre det er risikabelt. Du skal blot vælge lys beklædning og holde værelse på en behagelig, men ikke for varmt, temperatur. Hvis du er komfortabel i rummet, vil det være fint for dit barn, også.
  9. Babyer, der er udsat for passiv rygning er dobbelt så tilbøjelige til at bukke under for SIDS som dem, der bor i et røgfrit miljø. Der må ikke ryges omkring din baby og insisterer på, at pårørende og andre besøgende at gøre det samme.
  10. Babyer, der ikke modtager regelmæssig godt-baby pleje har en højere forekomst af SIDS. Etablering rutinemæssig medicinsk behandling for dit barn, samt søge lægehjælp, når hun er syg, sænker chancerne for at miste hende til SIDS.