E2h

Sådan at forstå prostata eksamener

Den korrekte tid for en mand at begynde at få årlige prostata eksamener er genstand for debat. Men i en alder af 50, vil du højst sandsynligt har været igennem processen mindst én gang. Det er almindeligt kendt som den mest upopulære og akavet medicinsk eksamen, at en mand jævnligt må udholde. Den europæiske Cancer Society siger, at selvom en mand ud af hver seks vil overtage prostatakræft, vil kun én mand i 34 dør af denne sygdom. Risikoen for at dø af denne type kræft fortsætter drop på grund af årlige prostata eksamener og tidlig påvisning.

  1. En prostata eksamen, også kendt som en DRE (digital rektal eksamen) tager kun omkring fem minutter. Den enkle procedure udføres af en læge med en behandsket, smurt hånd. Du vil blive fortalt af lægen, at han har brug for at indsætte hans eller hendes finger ind i din endetarm at være i stand til at føle din prostata.
  2. En mand er normalt bedt om at stå og bøje sig over eksamen bordet. Dette er den nemmeste og mest komfortable position for både lægen og patienten.
  3. Du kan føle en smule pres og let ubehag, når lægens behandsket, er smurt finger indsat.
  4. Lægen vil sandsynligvis vente et par sekunder for dine rektale muskler til at slappe af. Det er almindeligt, at musklerne bliver anspændt, men de vil slappe hurtigt.
  5. Når dine muskler er afslappet, vil lægen bevæge sin finger rundt for at føle lapper og not i din prostata. Prostata bør være trekantet med en fast og gummiagtig føler det.
  6. Efter at have fjernet hans finger, vil lægen sandsynligvis tilbyde dig nogle væv til at tørre resterende smøremiddel fra din anale område.
Sådan at forstå prostata eksamener. En prostata eksamen.
Sådan at forstå prostata eksamener. En prostata eksamen.

Under denne hurtig procedure, er læge og sørg for, at din prostata føles normal. Unormale funktioner ville være mærkbar hævelse, hårde pletter, eller buler.

Din læge kan også anbefale PSA-test

Din læge kan også anbefale PSA-test, en forkortelse for Prostata-specifikt antigen. Det er en simpel blodprøve ofte anbefalet i forbindelse med DRE testen. Ligesom enhver anden blodprøve er en lille nederdrægtig af blod trækkes til laboratoriet for at udføre testen. Du vil sandsynligvis blive bedt om ikke at ejakulere i to dage før prøven, da der naturligt kan hæve mængden af PSA i blodet. PSA'er findes i blodet naturligt i små mængder. Forhøjede PSA niveauer kan være et muligt tegn på inflammation, infektion eller cancer.

Hvad hvis din læge mener, at han har fundet noget mistænkeligt fra enten DRE eller PSA test? Prøv at slappe af og vedligeholde din optimisme, er der stadig en god chance for, at du ikke har prostatakræft. En urinprøve vil sandsynligvis blive beordret til at se, om eventuelle problemer er resultatet af en forskel komplikation, såsom prostatitis eller BPH (benign prostatahypertrofi). Du kan også gives en transrektal ultralyd (TRUS), som ikke er mere spændende end det lyder. En lille, cigar-sized sonde er indsat i din endetarm og lydbølger bruges til at skabe et billede af din prostata på en skærm. Hvis en af disse tests foreslog den mulige tilstedeværelse af kræft, og ikke en anden betingelse, vil lægen derefter bestille en biopsi. Dette er, når en lille vævsprøve udtages fra prostata og sendes til laboratoriet for at teste for tilstedeværelsen af cancerceller.

Hvis du i sidste ende lære

Din læge kan også anbefale psa-test. Hvis du i sidste ende lære.
Din læge kan også anbefale psa-test. Hvis du i sidste ende lære.

Hvis du i sidste ende lære, at du har prostatakræft, skal du ikke fortvivle. Der er mange forskellige behandlingsmuligheder til rådighed for alle stadier af prostatakræft. Jo før du er diagnose, vil de større er dine chancer for at overleve være.