E2h

Sådan finder du ud af mere om fluor

Rent eller elementært fluor er den mest reaktiv gas

Rent eller elementært fluor er den mest reaktiv gas, der findes. Det kan brænde noget, der er placeret på sin vej, såsom metal og glas og andre materialer, der blev anset for at være ikke-brændbar, herunder vand. De fleste materialer, som vi kender og bruger består af fluor og andre kemikalier, at en forbindelse, der er sikker til brug af mennesker. Disse forbindelser anvendes i produktionen af tandpasta, uran, kølemidler til klimaanlæg og kølesystemer, insekticider, Teflon, rocket brændstoffer og føjet til den kommunale vandforsyning at dæmme op for stigningen i huller i tænderne hos børn og voksne på samme måde fluorid tilsættes til tandpasta.

Sådan finder du ud af mere om fluor. Den mest grundlæggende anvendelse af fluor er.
Sådan finder du ud af mere om fluor. Den mest grundlæggende anvendelse af fluor er.

Fluor i sin rene form kan være giftige og farlige for mennesker og dyr, men dens kombination med andre kemikalier har skabt forbindelser, der er til gavn for de forskellige brancher, til medicin, landbrug, og brændstof industrien, for at nævne et par stykker. Tjek hvor du kan finde og vide mere om fluor.

  1. Den mest grundlæggende anvendelse af fluor er, når den kombineres med andre kemikalier til dannelse af fluorid, som er en af ingredienserne i tandpasta og mundskyllevand. Fluor styrker tænderne og forhindrer huller i tænderne. Det er også bruges som tilsætningsstof til vandforsyning til boliger fra den kommunale vandforsyning.
  2. Det kan også anvendes i en række receptpligtige lægemidler, såsom visse antibiotika til behandling af huden, luftvejene, knogler, led og lunge tilstande forårsaget af bakterieinfektioner. Det er også en ingrediens i nogle velkendte antidepressive lægemidler.
  3. Fluor kombineres med andre elementer anvendes i flere agrokemiske produkter såsom insekticider, gødningsmidler, fungicider og herbicider.
  4. Det er også anvendes som et kemisk at ætse plasma, der anvendes i halvlederindustrien. Dens evne til at brænde alt på sin vej anvendes i glas ætsning og mærkning elpærer og andre meget ting glasting, der er vanskelige at ætse med andre traditionelle metoder.
  5. Fluorforbindelser bruges også i kølebranchen for at gøre køle til køleskabe, frysere og klimaanlæg.
  6. The Teflon coating på ikke-klæbende gryder og pander er fremstillet af en fluorforbindelse. Det er også brugt i Teflon bånd, at du wrap rundt rørfittings for at forhindre lækager. Stærke polymerer og skumplast, der kan tåle en masse varme og stress er også lavet af fluorerede forbindelser. Det findes også i de kemiske ingredienser i brandslukkere.
  7. Pure uran fremstilles ved at kombinere fluor med andre kemiske forbindelser. Produktet anvendes i atomkraftværker. Fluor er også meget udbredt i smeltning industri. Det er en effektiv kemisk at adskille metaller og gøre det lettere at udvinde dem.
  8. Fluor findes i naturlige mineraler såsom flusspat eller fluorit, apatit og kryolit. De fleste af fluorforbindelser er afledt af fluorit, som brydes i det sydlige Illinois og Northern Kentucky områder, selv om den sidste fluorite minen i Illinois har været lukket siden 1995. Fluorit-miner kan findes i flere europæiske lande, i Canada, Europa og i Kenya, Mozambique og Mongoliet.

Selvom fluor er farligt at bruge i sin rene form, har sin kombination med mange andre kemikalier, forudsat flere anvendelser og fordele for menneskeheden. Hvis du vil vide mere om fluor og dets mange forbindelser, bør du tjekke de kemibøger i dit bibliotek.