E2h

Sådan gør du aktiv meditation

Meditation hjælper til at berolige kroppen og stilne sindet

Meditation hjælper til at berolige kroppen og stilne sindet, hvilket resulterer i en tilstand af harmoni og øget bevidsthed. Essensen af denne praksis er enkelhed. Det er en fokusering praksis, der kan gøres derhjemme, på arbejdet eller endda i bilen.

Det bedste tidspunkt på dagen til at gøre meditation er tidligt om morgenen for at vække sindet roligt og bringe dig til helheden i starten af dagen. Meditation kan også gøres i aften at slappe af i kroppen og dæmpe sindet før de går i seng.

Vælg et roligt

Sådan gør du aktiv meditation. Meditation hjælper til at berolige kroppen og stilne sindet.
Sådan gør du aktiv meditation. Meditation hjælper til at berolige kroppen og stilne sindet.

Vælg et roligt, privat sted, hvor du ikke bliver forstyrret af mennesker eller ved telefonen, et værelse, der er varm og ren med blid belysning. Sid behageligt ind som jordet en kropsholdning som muligt. Luk øjnene og tænk på afslappende hele din krop. Fokus på maven med sin storhed og fald på i og ud ånde. Som du ånder ud, slipper spændinger i kroppen. Slip, slappe af og hvile i den fredelige plads, indtil du føler en balance mellem ro og årvågenhed.

Når du er rolig

Når du er rolig, bringe din opmærksomhed på din vejrtrækning. Du skal blot trække vejret ind og puste ud, forbliver fuldt ud bevidst om processen med at trække vejret. Du kan mentalt sige til dig selv "ind og ud". Det kan tage nogle praksis, før du er i stand til at forblive fuldstændig fokuseret på åndedrættet og for at stoppe dit sind vandrer væk. Når din meditation er færdig, strække forsigtigt og sidde i et minut eller to til at tilpasse før de forlader lokalet.

Du kan øve opmærksomme vejrtrækning og aktiv meditation overalt

Du kan øve opmærksomme vejrtrækning og aktiv meditation overalt, når som helst og under nogen omstændigheder. Når du går udendørs, måle din ånde med dine fodspor. For eksempel tager for hver i åndedrag tre trin, for hver udånding tage tre skridt. Bevar fokus på dine fodspor i tiden med vejrtrækning og blive helt opslugt i processen med at gå meditation. Du vil finde denne oplevelse fantastisk.

Det er helt normalt

Vælg et roligt. Når du er rolig.
Vælg et roligt. Når du er rolig.

Det er helt normalt, hvis du er i tvivl, at din meditation ikke arbejder. Prøv ikke at bekymre sig, på et eller andet niveau meditationen vil arbejde. Husk at du ikke forsøger at få et sted eller gå overalt. Fremgangen er selve processen. Det handler om at være, ikke gør. Regelmæssig opmærksomme praksis vil bevise for dig, at din meditation virker, så husk at øvelse gør mester. Sindet kan være en klog trickster og er sjældent lydige mod vores ønske om at blive stille. Så lære at se dine tanker, at stå tilbage og blive frigjort fra dem. Den mindre knyttet til dine tanker, du lærer at blive, jo mere oplever du indre stilhed.

Meditation hjælper dig med at stoppe, således at dit sind bliver rolig og rydder sindet aber. Det er en praksis, der bringer indre fred og harmoni, når de praktiseres regelmæssigt.