E2h

Sådan stopper med at tage aviane

Aviane 28 er en kraftfuld præventionsmiddel

Aviane 28 er en kraftfuld præventionsmiddel, der er ordineret til millioner af kvinder for at forebygge graviditet, behandling af acne og mange andre relaterede hormon relaterede emner. Nogle kvinder tager godt til det, men der er tilfælde, hvor de bivirkninger opvejer fordelene ved svangerskabsforebyggende middel. Nogle bivirkninger inkluderer kvalme, oppustethed, udslæt, humørsvingninger, ændringer i appetit og træthed. Hvis du er en af de mange kvinder, der begyndte at tage Aviane 28 og senere har besluttet at stoppe med at tage det, her er hvad du kan gøre.

Sådan stopper med at tage aviane. Smid ubrugte pakker med aviane.
Sådan stopper med at tage aviane. Smid ubrugte pakker med aviane.
  1. Lyt til din krop. Hvis din krop afviser den svangerskabsforebyggende medicin, og følg derefter dit instinkt og vælge en alternativ prævention plan. Læger anbefaler, at du giver Aviane mindst 2 måneder for at give din krop tid til at tilpasse sig ændringerne. Men hvis du fortsat oplever de negative bivirkninger og finde du ikke kan eller ikke ønsker at håndtere det, stop det.
  2. Gør din forskning. Før du tager Aviane eller anden medicin, skal du sørge uddanne dig selv med eventuelle bivirkninger og forventede resultater. Det er dit ansvar at informere dig om noget, du vil lægge ind i din krop. Også være ærlig med din læge om eventuelle eksisterende medicinske tilstande eller aktiviteter, som du deltager i, der kan påvirke effekten af lægemidlet. Rygning og alkoholforbrug, og selv om man tager visse urter kan påvirke effekten af Aviane 28.
  3. Fortæl din læge om din beslutning om at stoppe med at tage Aviane. Hvis du har andre medicinske tilstande, kan du også nødt til at stoppe med at tage Aviane da det kan interagere med andre lægemidler, såsom anti angst og søvnforstyrrelser medicin og antibiotika såsom rifampin.
  4. Smid ubrugte pakker med Aviane. Aldrig give det til en anden, selv om en anden person er også tager Aviane 28. Skyl det ned i toilettet.
  5. Sørg for at du har en alternativ prævention plan oprettet. Enten undgå samleje eller bruge kondomer i mellemtiden. Vær opmærksom på, at visse former for prævention kun kan bidrage til at forebygge graviditet, og ikke forhindre mod seksuelt overførte sygdomme.
  6. Der er ingen kendte abstinenssymptomer, når du stopper med at tage Aviane, selvom du skal være omhyggelig med at undgå graviditeter. Din månedlige cyklus bør genoptage sit normale forløb inden for et par måneder for at komme af Aviane. Du kan opleve nogle pletblødning. Eventuelle negative bivirkninger skulle stilne snart efter at gå ud p-piller. Men hvis du fortsat oplever associerede bivirkninger måneder efter at gå ud p-piller, såsom pletblødning, træthed, kvalme eller andre symptomer, skal du kontakte din læge straks.
  7. Må ikke igen begynder at tage Aviane efter du er gået væk fra det for en periode, uden at tage til lægen først. Må ikke selv medicinerer, især da Aviane er en receptpligtig p-piller.

Aviane 28 er en effektiv p-piller, der har givet tryghed for millioner af europæiske kvinder. Hvis derimod, du opdager, at du foretrækker noget andet, så tal med din læge og diskutere hvilke muligheder der fungerer bedst for dig.